Japon profesörler Mardin'de

Japon profesörler Mardin'de

Türk-Japon Kültür ve Dostluk Derneği'nin misafiri olan Japon Profesörler Mardin'de...

Türk-Japon Kültür ve Dostluk Derneği'nin misafiri olarak Mardin'e gelen Japon profesörler Prof.Dr.Hisako Nakamura, Antropolog Prof.Dr. Mitsuo Nakamura, Araştırmacı Cihihiro Seki, Araştırmacı Hiroko Okomato, Araştırmacı Sacn Katagiri Mardin Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti.

 

Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Baboğlu ve Türk-Japon Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Ragıp İspir başkanlığında Mardin'e gelen Japon araştırmacı ve profesörlerden oluşan 7 kişilik ekip Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Vali Duruer'i makamında ziyaret etti.

 

Japon Antropolog Prof.Dr.Hisako Nakamura, Tarihi ve Mimari yapısıyla Mardin'in çok ilgi çekici bir şehir olduğunu belirterek, Mardin'in mimari yapısı dünyada eşsiz olduğunu söyledi. Nakamura, "Tarih ve kültürünü araştırdığımızda çok zengin bir şehir olduğunu gördük. Türk kültürü bizim kültürümüze çok yakın ve çok benzerlikler taşıyor. Bu nedenle Türkiye'ye geldik. Amacımız Türk- Japon kültürler arası diyaloğunu artırmak. Çok kültürlü olmasından dolayı Mardin bize bu konuda en iyi örnek olabilecek bir şehirdir." dedi

 

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Duruer, Türkiye ile Japonya arasında tarihten süregelen bir dostluk bağı bulunduğunu, bu dostluğun bundan sonra da devam edeceği düşüncesinde olduğunu ifade etti.

 

Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu'nu da ziyaret eden Japon heyet kendi kültürlerini yansıtan tarihi fotoğraf albümü ve Japon tabakları hediye etti. Başkan Ayanoğlu da Japon heyete Mardin fotoğraf albümünü takdim etti.

 

Türk-Japon Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Ragıp İspir, Mardin Belediyesi'ne Japonya'da kardeş şehir bulmak için dernek olarak Japon makamlarına konuyu ileteceklerini söyledi. İspir, Türk-Japon Kültür ve Dostluk Derneği'nin misafiri olarak Mardin'e gelen Japon heyetin geliş amaçlarının kendi kültürlerine yakın buldukları Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı elde etmek olduğunu ifade etti.

 

Daha sonra Mardin'deki cami ve kiliseleri ziyaret eden Japon heyetin İstanbul'a gideceği belirtildi.

 

CİHAN

Etiketler :