Kadın mitingini DTP böyle kullandı

Kadın mitingini DTP böyle kullandı

Batman'da 25 Kasım dünya kadına yönelik şiddette son mitingi DTP'li kadın milletvekillerinin katılımı ile AK Parti karşıtı mitinge dönüştü.

Birleşmiş milletler tarafından kabul edilen Bu tarihi gün öncesi düzenlenen Miting DTP kadın milletvekillerin katılımı ile AK Parti iktidarına sert eleştiriler yöneltildi.

Batman da ilk kez yapılan kadına Yönelik şiddete son mitingi DTP nin gövde gösterisine dönüştü. DTP li kadın vekillerde 8’i katılırken Erkekler miting alanına alınmadı.

Batman kültür mahallesi festival alanında cumartesi günü saat 11:00 da başlaması gereken miting gecikmeli başladı. Van, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Batmanlı kadınların katıldığı miting de ellerinde “kadına yönelik şiddet son, Namusumuz özgürlüğümüzdür” pankart ve döviz bulunan kadınlar PKK lideri Abdullah Öcalan posteri ve Konfederalizm bayrağı açtılar.
Festival alanında düzenlenen mitinge DTP li kadın milletvekilleri ile bayan milletvekilleri tam kadro katıldı.

DTP’ DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Kültür mahallesi Festival alında yapılan Kadın7a yönelik şiddette hayır mitingi kelimeni tam anlamı ile DTP mitingine dönüştü. DTP li kadın vekilleri ve çok sayıda kadını katıldığı miting akşam saatlerine kadar sürdü.
Katil Erdoğan sloganları atan kadınlara hitaben konuşan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata 25 Kasım Dünya Kadına şiddette hayır karanını ene iyi bilenler Türkiye’de ki kadınlar yani Kürt kadınlarıdır. Bir darbeler ülkesi olan bu ülkede cezaevleri önündeki kadınlar Kürt kadınları bu günün anlamını çok iyi bilirler. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız dağda da olsalar ölüm ve savaşa karşı olduklarını söyleyen Ata, AK Partinin buna karşılık “Durmak yok yola devam” sloganını hatırlattı. Buzdolabı ve çamaşır makineleriyle Kürt Kadınların ayağına gidenlere ise “Bizler etnik kimliğimizi satmayız” diyen Ayla Akat Ata evlerin içinde bile zülüm varsa buna da karşı olduklarını ve Türkiye’de namus kavramını tartışmaya açacaklarını belirterek, namus Kürt kadının özgürlüğüdür dedi.

KÜRT KADINI HESAP SORACAKTIR

Festival alanında düzenlenen Miting’te konuşan DTP Eş Başkanı ve Mardin milletvekili Emine Ayna toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.
Ayna konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “ Binlerce genç eşitliğin ve özgürlüğü için canı ile mücadele ederken Kürt kadınları bunun hesabını soracaklardır. Kürt kadın siyasetinde önemli bir isim olan Leyla Zana’yı öven Ayna konuşmasın şöyle devam etti. Leyla Zana ceza evine gide gele bir şeyler öğrendi. Bu da Kürt kadını ne kadar başarılı olduğunu gösterdi.

29 MART SABAHI PİSLİK KİMMİŞ GÖSTERECEĞİZ

Mardin Milletvekili Emine Ayna AK Parti Hükümetine yüklenerek sert bir dille eleştirdi. Ayna mücadelemiz özgürlük mücadelesidir. Partimizde kadın kotası varsa bedeller ödene ödene bu kota konulmuştur. Bizim tek güvencemiz halkımızdır diyen ayna Hükümete üç koşulda seslendi. “Bize pislik diyemezsiniz”, Bizim yaşamımız hakkında ki kararları veremezsiniz”, ve halkımıza hakaret edemezsiniz” şeklinde sıraladığı cevaplarında Ayna Hakkari’ye havaalanı yapıyoruz daha ne istiyorsunuz dediler bu bir hakaretti.

Bunu kabul etmemiz mümkün değildir dedi. Bir başbakan olarak bunu söyleyene yazıklar olsun ki Kürt halkının sana verdiği bir tek oya, 29 Mart sabahı kimin pislik olduğunu göstereceğiz diyen Emine Ayna hükümet yönelik eleştirilerine şöyle devam etti. 29 Mart sabahı Kürt sorun nasılmış göstereceğiz.

DİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR

Mardin Milletvekili ve DTP eş başkanı Emine Ayna AK Parti hükümetinin dini istismar ettiğini söyleyerek Hükümet Dini istismar eden politikalara güveniyor. Kürt halkı Müslümanlığı AK Partiden öğrenmedi. Kürt halkı Kur’an-ı evinden ayırmadı ve mevlidini her zaman verdi şeklinde konuşmasına son veren Ayna’ya diğer Kadın Milletvekilleri de eşlik ederek toplana kalabalığı selamladılar. Miting Bahar Kültür Merkezi müzisyenleri tarafından söylene parçalarla sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı