Kadına şiddete hayır

Kadına şiddete hayır

Türkiye'de kadına şiddete karşı en büyük araştırma yapılıyor. Çalışma 51 ilde birden yürütülecek

TRABZON - Türkiye’de ilk kez 51 ilde kadına yönelik şiddetin sebep ve sonuçlarını nitelik ve nicelik olarak ortaya koyacak kapsamlı alan araştırması yapılacak.
Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İletişim ve Dokümantasyon Daire Başkanı Naci Yıldırım, Avrupa Komisyonu’nun mali, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun teknik desteğiyle yürütülen proje kapsamında kadına yönelik şiddetin sebep ve sonuçlarını nitelik ve nicelik olarak ortaya koyacak araştırmanın yakında başlatılacağını belirtti. Yıldırım, “Araştırmalar, Türikye’de üç kadından birinin şiddet gördüğünü gösteriyor. Bunu değiştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Hacettepe Üniversitesi’nce yapılacak araştırmada görev alacak kişilerin eğitiminin devam ettiğini belirten Yıldırım, “Ağustos ayından itibaren sahaya inilerek başlayacak araştırmayla Türkiye’de kadına yönelik şiddetle ilgili ilk ve en kapsamlı verileri görebileceğiz. 51 ilde gerçekleştirilecek alan araştırması, kadına yönelik şiddetin sebep ve sonuçlarını nitelik ve nicelik olarak ortaya koyacak. Araştırma gelecek yıl sonuçlanacak” dedi. (aa)

Kaynak:Haber Kaynağı