"Kadının Yeri Evidir"

"Kadının Yeri Evidir"

İngiliz gazetelerinin tümü, kadınların onlarca yıldır sürdürdüğü eşitlik mücadelesinden sonra, "Kadının yeri evidir" düşüncesinin yeniden güç kazandığını aktarıyorlar.

İngiltere'nin tanınmış üniversitelerinden Cambridge, yaptığı araştırmada "Kadınlar full-time çalışınca aile ortadan kalkıyor" sonucuna ulaştı. Son 30 yılı inceleyen sosyoloji profesörlerinden Jacqueline Scot, "Kadınlar artık iş ve ev yükünü taşıyamıyor. Bu yüzden ailesini düşünen kadınlar yarım gün çalışmayı tercih ediyor. Kariyeri tercih edenler ise ailelerinde büyük sorunlar yaşıyor" tespitinde bulundu.

Daily Telegraph'dan özetleyelim: "Araştırma, kadınların iş hayatına atılması ve yükselmek ama aynı zamanda çocuk da yetiştirmek istemesinin, aile yaşamına zarar verdiğine inananların sayısında, 1994 yılından bu yana artış olduğuna işaret ediyor.

Araştırmayı kaleme alan Profesör Jacqueline Scott, inançlardaki değişimlerin, ille de davranışlarda da değişim anlamına gelmediğini vurguluyor. Ama yine de inançların önemli olduğunu, kadınların çalışmasının, aile yaşamıyla uyuşmadığı görüşü bir kez ağır basmaya başlarsa, bunun çalışan kadın üzerinde, ister istemez ek bir baskı yaratacağını söylüyor."


Kaynak: BBC