Kadınların istismarına kınama

Kadınların istismarına kınama

Mediz, reklamlardaki kadını protesto etti.

Kadınların reklamlarda cinsel sömürü olarak kullanılması protesto edildiBeyoğlu'nda bir grup kadın, reklamlarda kandınların cinsel sömürü aracı olarak kullanılmasını protesto amacıyla eylem yaptı. Eylemciler, reklamlardaki cinsiyetçiliğe karşı herkesi sorumlu olmaya çağırdı.

Kadınların Medya İzleme Grubu (MEDİZ) üyesi yaklaşık 50 kişi, İstiklal Caddesi'nde bulunan Reklamcılar Derneği önünde toplandı. "Kızlarımıza Barbi almayacağız, Çarşaflarımıza aşık perdelerimize tutkun değiliz, Çantamızda leke çıkartıcı taşımıyoruz" yazılı döviz taşıyan eylemciler, "Reklamlarda cinsel ömüdüye son, Barbi değiliz olmayacağız, Yaşasın kadın dayanışması" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan MEDİZ Sözcüsü Bahar Çelik, Reklamlardaki cinsiyetçiliğe dayanan ve aslında yeni birşey üretmeyen yaratıcılıktan bıktıklarını belirtti. Reklamcılara tepki gösteren Çelik, "Ürünllerinizi satmak için kadınların bedenlerini öne sürmekten, cinsellikle ilgili binbir türlü imadan, tabulardan beslenmekten başka bir yaratıcı yol bulamıyor musunuz?" şeklinde konuştu. Kadın cinselliğini kullanan reklemcıları kınadığını söyleyen Çelik, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı