Kahire'de Türkiye'deki depremzedeler için kermes düzenlendi

Kahire'de Türkiye'deki depremzedeler için kermes düzenlendi

Kermesi organize eden Tursem Çankaya: - "Ülkemizden çok uzaktayız, apayrı bir kıtadayız ama yüreğimiz Türkiye’de"- "Türk ve Mısırlı kadınlarla birlikte depremzedelere bağış toplamak amacıyla böyle bir program organize ettik"

KAHİRE (AA) – Mısır’ın başkenti Kahire'de Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler yararına kermes organize edildi.

Kahire’nin Medineti bölgesindeki özel bir okulda düzenlenen kermeste, Türk tatlısı, desenli el işlemeleri, sıcak içeceklerin yanı sıra çeşitli ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kermesi organize eden Tursem Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ülkemizden çok uzaktayız, apayrı bir kıtadayız ama yüreğimiz Türkiye’de. Aslında ben de ikinci dereceden depremzedeyim. Çünkü benim ailem, arkadaşlarım Antakya’da enkaz altında kaldı, benim memleketim enkaz altında kaldı.” ifadelerini kullandı.

Türk ve Mısırlı kadınlarla birlikte Türkiye’deki depremzedelere bağış toplamak amacıyla böyle bir program organize ettiklerini söyleyen Çankaya, “Şu anda özellikle biz, yurt dışında yaşayanlar ya da deprem bölgesinden uzakta yaşayanlar için üzülme zamanı değil. Bizler ayakta durmalıyız, bizler ayakta durmalı ve oradakiler için 'ne yapabilirizin' kaygısını taşımalıyız.” şeklinde konuştu.

- Anneannesinden kalan el işi yadigar mendili satılığa çıkardı

Mısır’da yaklaşık 15 yıldır yaşamını sürdüren Sultan Kılıçlı da kermeste kendisinin yaptığı el işi masa örtüsü, çanta ve dantelli mendillerin yanı sıra anneannesinden kalan yaklaşık 100 yıllık yine el işi olan mendilini de depremzedeler için satışa sundu.

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden, sıkıntılar çeken herkesin acısını Mısır’daki Türk topluluğu olarak yürekten hissettiklerini belirten Kılıçlı, satışlardan elde edilecek paranın depremzedelere gönderileceğini kaydetti.

Kılıçlı, anneannesinin 1920’li yıllardan bu yana sakladığı el işi mendillerinden oluşturduğu masa örtüsünü de satılığa çıkardığını ifade ederek, “Herhangi bir vatandaşımızın acısı, bizim de acımızdır. İnşallah bir an önce bütün yaraları Türk milleti olarak birlikte saracağız.” dedi.

- “Elimizden geldiğince Türkiye’ye yardım etmeye çalışıyoruz”

Kermese gelen ziyaretçilerden Şerif el-Berberi de, “Biz Mısırlılar olarak elimizden geldiğince buradan Türkiye’ye yardım etmeye çalışıyoruz. Bu kermeste elde edilen gelirin tamamı depremzedelere gidecek. Türkiye’de bu felaket yaşandığından beri Mısır’ın da gerek uçaklarla gerek gemiyle yardım gönderdiğini gördük.” ifadelerini kullandı.

Halkın Mısır Kızılayı'na yaptığı bağışlara dikkat çeken Berberi, “Bu felaket son olur inşallah. Türkiye devleti güçlüdür. Türk halkı da kenetlenmiş durumda zaten. Bizler de burada onlarla kenetlenmiş durumdayız. Onları bu zor durumda yalnız bırakmayacağız.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.