Karayalçın'a göre oy dağılımı nasıl

Karayalçın'a göre oy dağılımı nasıl

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, 'Son yaptığımız anket sonucuna göre benim oyum yüzde 39, Melih Gökçek'in oyu yüzde 37, Mansur Yavaş'ın oyu ise yüzde 24' dedi.

Karayalçın, CHP'nin Mamak seçim bürosu önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için ailelerine ve yakınları başta olmak üzere tüm vatandaşlara başsağlığı diledi.

Aylardır Ankara'nın yönetimine talip olduklarını, bunu birçok yerde halkla bir araya gelerek dile getirdiklerini, projelerini anlattıklarını ifade eden Karayalçın, ''Doğu Kent Projesi'' kapsamında Mamak'ta bir üniversite kuracaklarını bildirdi.

Ankara'da yönetimin değişmesi gerektiğini savunan Karayalçın, şöyle devam etti:

''Yönetimin değişmesi için tüm çalışmaları yaptık. Gerekli tedbirlerimizi aldık ve tüm siyasi kadrolara mesajlarımızı ilettik. Yeni bir dönemi başlatmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Bölüne bölüne kaybettiğimiz seçimlerin kazanılması için bugün birleşerek huzuruna geldik.

Seçimleri kazandığımızda Ankara'da 15 yıldır yapılan yolsuzlukların her birinin hesabını sizin adınıza ben soracağım. Haysiyetli, şerefli bir yönetim için üretime dayalı, denetlenen ve belediye başkanının ailesinin mal varlığını halkın gözleri önüne serecek bir yönetim için geliyoruz.''

''Korsan bilbordcuları henüz yakalayamadık ama iz üstündeyiz'' diyen Karayalçın, ''Bunu yapanların korkak ve şerefsiz olduklarını biliyoruz. Bunları mutlaka bulacak ve yargıya götüreceğiz'' dedi.

Karayalçın, son günlerde bazı basın yayın organlarında yayınlanan seçim sonuçlarına ilişkin anketlere de değinerek, ''Son zamanlarda noter tasdikli anketlerden bahsediliyor. Son yaptırdığımız anket sonucuna göre, benim oyum yüzde 39, Melih Gökçek'in oyu yüzde 37, Mansur Yavaş'ın oyu ise yüzde 24'' diye konuştu.

Son seçimlerde Ankara'da 565 bin kişinin oy kullanmadığını ifade eden Karayalçın, bu seçimlerde herkesi oy kullanmaya çağırdı. Karayalçın, ''Yarın kartlarınızı, kimliklerinizi ayrıca sadece ananızı değil, hem babanızı hem de komşularınızı alarak sandığa gelin'' dedi.

Mamak halkına, her seçimde kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Karayalçın, CHP'nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin'e oy vermelerini istedi.

Mitinge, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da katıldı.

Etiketler :