Kariyer yapmanın püf noktaları

Kariyer yapmanın püf noktaları

Kartekin Üniversitesi Rektörü Savaş, ilköğretim öğrencilerine kariyer yapmanın püf noktalarını anlattı

Çankırı Özel Sevgi İlköğretim Okulu, öğrencilerinin geleceklerini şimdiden planlamaları için Kariyer Günleri başlattı.

 

Programın ilk konuğu Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş oldu. Rektör Savaş, öğrencilere başarılı olabilmek için belirli hedeflerinin olması gerektiğini ve bu hedeflerine ulaşmak için hayatlarını programlamaları gerektiğini belirtti.

 

Kendi hayatından da örnekler veren Savaş, "Programlı yaşamaktan kesinlikle vazgeçmeyin. Hafta sonunda eğlenecekseniz bile önceden programınızda yer alsın. Her şeyi zamanında yapın. Nasılki bayram geçtikten sonra bayram edemezsiniz aynen onun gibi işleriniz planlı olsun ve zamanında yapın. Geciktirerek yaptığınız işler zamanında yaptığınız kadar etkili olmaz." diye konuştu.

 

Başarısını işlerini zamanında yapmasına bağlayan Prof. Dr. Savaş, "Başarılı bir öğrenciydim. Öğrencilik yıllarımda derslerimi derste hallederdim. Sınıfta dersi çok iyi dinlerdim. Dolayısıyla sonrasına çok bir şey kalmazdı. Kısa tekrarlarla sınavlarda başarıyı elde ederdim." şeklinde konuştu.

 

Kariyer Günleri'yle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Ali Akbaş ise bu tür programlarla öğrencilerin ufkunu genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

 

 

Akbaş, "Amacımız öğrencilerimizin hayata daha geniş açılardan bakmalarını sağlamak, hedeflerini yükseltmek. Rektörümüz Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş bu amaçla aramızdaydı. Öğrencilerimize tavsiyelerde bulunarak, onlara kendi hayatından da örnekler verdi. Farklı konuklarla bu programların devamını getireceğiz." dedi.

Etiketler :