Karne Dönemine Dikkat!

Karne Dönemine Dikkat!

Uzmanlar uyardı: Anne ve babalar karne döneminde çocuğa destek vermeli.

Kırık karne notları olan öğrencilerin ailelerini uyaran Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serhat Özdemir, "Çocukların en hassas olduğu bugünlerde başarısızlıklarını yüzlerine vurmak yerine onlara destek vermeliyiz." dedi.

Bursa'da yaklaşık 470 bin dolayında öğrenci karnelerini aldı. Kırık karne notları alan öğrencilerin ailelerini uyaran Doruk Sağlık Grubu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serhat Özdemir, karne notları belli olduktan sonra çocuğa kendini kötü, yetersiz ve başarısız hissettirici yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin karne heyecanının yanında SBS ve üniversite sınavlarına hazırlık sürecinden de geçtiğini dile getiren Dr. Özdemir, "Yaşanan bu yoğun süreçte başarılı öğrencilerimiz kadar başarısızlar da elbette olacaktır. Başarısız olması durumunda çocuğa uygulanacak şiddet ve dışlamalar çocuk üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Böyle olunca da çocuklarımız ister istemez yanlış davranışlara sürüklenmektedir. Çocuğa uygulanacak baskı, şiddet ve dışlanma çocuğun evden kopmasına, kaçmasına veya bir çıkış yolu bulamayınca en son çare intiharı kurtuluş olarak görmesine neden olmaktadır." dedi.

Çocukların özellikle karne dönemlerinde anne ve babalarının şefkatine daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyleyen Dr. Özdemir, anne ve babaların çocuklarını anlamalı ve yoğun sınav sürecinde çocuklarına destek vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Karnedeki kötü notların mümkün olduğu kadar soğukkanlı karşılanması gerektiğini dile getiren Doruk Sağlık Grubu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serhat Özdemir," Çocuklarımıza ağır sözler söylemek ve sert davranışlarda bulunmak yerine onları teskin edici, moral verici sözlerle destek vermeliyiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Etiketler :