Katliam ile ilgili 6 ilde arama yapılıyor

Katliam ile ilgili 6 ilde arama yapılıyor

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturmanın ardından bu sabah aralarında İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde operasyon başlatıldı.

Operasyon için sabah erken saatlerde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Savcılık talimatıyla arama kararı alınan adreslere karşı başlatılan operasyonda polis İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Malatya ve Antalya'daki adreslere gitti.

Erken saatlerde başlayan aramalarda Ankara'da Abdurrahman Küçük'ün evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Evi arananlar arasında Şahin Filiz, Salim Çörçü ve Kadir Albayrak'ın da olduğu bildirildi.

 

Zekeriya Beyaz, camdan el salladı

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul'un da aralarında bulunduğu 6 ilde yürütülen aramalar devam ediyor. Bu kapsamda Zekeriya Beyaz'ın evi ve ofisinde yapılan aramalar devam ediyor. Beyaz, cama çıkarak el salladı.

Esenler'deki evi ve aynı binada bulunan ofisinde arama yapılan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, bir ara cama çıkarak aşağıda kendisini bekleyen vatandaşlara el salladı. Vatandaşların da 'Hocam' diye seslenerek karşılık verdikleri Beyaz, kısa süre sonra içeri girip, camı ve perdeyi kapattı.

Zekeriya Beyaz'ın komşusu Metin Erdem, arama işleminin 08:00 sıralarında başladığını ve kendisi ile ağabeyinin evdeki işlemlerle ilgili şahitlik yaptıklarını aktardı.

Beyaz'ın avukatı Fehmi İlhan ise, gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Kitaplarının ve bilgisayarlarının bulunduğu bölümde arama devam ediliyor. Orası bir kütüphaneden daha çok yığılı kitaplarla dolu hangi kitabı aradıklarını bilmiyoruz. Şimdi ben sadece şu kadar söyleyeyim; hocayla son 3 günde 2 kez görüştüm. Televizyona çıkmam, yazı yazman, toplantılara gitmem engellenmektedir. Telefonlarıma eskiden 125 telefon gelirken şimdi ancak 15 telefon geliyor. Dostlarım bile telefonlarım dinleniyor diye aramamaktadır." dedi. Gazetecilerin, "Hangi kitap çalışmasına ilişkin arama yapılıyor?" sorusuna Avukat İlhan, "Arama emrine bakmadım. Son operasyonlarla ilgili olduğu söylendi bana. Oldukça kalabalık dairenin içi, Hocanın birçok kitap hazırlıkları vardı ama ben o detayı bilmiyorum." şeklinde cevap verdi.

Etiketler :