Kayıt Paralarına Dikkat!

Kayıt Paralarına Dikkat!

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; il milli eğitim müdürlerine öğrenci velilerinden hiçbir şekilde kayıt parası alınmaması konusunda talimat verdi

Çubukçu, "Bağış yapmanın ruhuna da aykırı olan bu yaklaşımdan özenle kaçınılması gerekiyor." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, 2008-2009 ders yılının 13 Haziran'da sona ereceğini hatırlatarak, "Bu vesile ile önümüzdeki günlerde başlayacak okul kayıtları konusunda bazı şeylerin altını çizmek istiyorum. Hiçbir surette, velilerimizden okullara kayıt yaptırırken, bir ön koşul olarak bağış yapılmasının istenmemesini ve bu konuda hassas davranılmasını önemle rica ediyorum. Bağış yapmanın ruhuna da aykırı olan bu yaklaşımdan özenle kaçınılması gerekiyor." dedi.

Bir önceki dönemde eğitimde reform niteliğinde çalışmalar yapıldığını kaydeden Çubukçu, eğitimin kalitesini yükseltmek başta olmak üzere kız çocuklarının eğitiminde, her kademede fırsat eşitliği sağlanmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Çubukçu, uygulanan tüm proje ve kampanyalara rağmen, kız çocuklarının eğitimi konusunda halen sorun yaşandığını dile getirdi.

Çubukçu, kız çocuklarının yüzde 100 okullaşması hedefine ulaşılması noktasında gerekirse yasal yaptırımların uygulanmasından kaçınılmaması gerektiğini vurguladı. Çubukçu, Milli Eğitim Kanunu ve Çocuk Koruma Kanunu'ndaki çocukların eğitime dahil edilmesi ile ilgili yasal hükümlerin harekete geçirilmesi için mücadele verilmesi gerektiğini aktardı.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda (YİBO) yaşanan sıkıntıların da farkında olduğunu söyleyen Çubukçu, koğuş tipinden oda tipine, banyolarda ise hamam tipinden kabin tipine geçilmesi ve gerekiyorsa bu okulların onarımlarının, il yatırım programlarına alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

Çubukçu, okullara e-kayıtlarda, adrese dayalı okul kontenjanları tespit edilirken, genel liselerde sınıf mevcutlarının imkanlar ölçüsünde 40 öğrenciyi geçmeyecek şekilde planlanmamsı gerektiğini kaydetti.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARININ AÇILMASINI ÇOK ÖNEMSİYOR


Özel eğitim kurumlarının açılmasını çok önemsediklerini ifade eden Çubukçu, il milli eğitim müdürlerine, "Lütfen, hizmete açılacak özel eğitim kurumlarına yönelik olarak, müteşebbisleri destekleyin ve kolaylık gösterin, teşvik edin." diye seslendi.

Özel eğtim sınıflarının yaygınlaştırılması gerektiğini de dile getiren Çubukçu; ağır düzeydeki zihinsel engelliler için il ve ilçe merkezlerinde eğitim uygulama okullarının açılması ve otistik çocuklar eğitim merkezlerinin kurulması gerektiğini aktardı.

Etiketler :