Kayseri Halk Ozanları Şöleni Yapılacak

Kayseri Halk Ozanları Şöleni Yapılacak

Kayseri Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneğince Organize edilen 1. Uluslararası Kayseri Halk Ozanları Şöleni bu hafta sonu Kayseri de gerçekleştirilecek.

Kayseri Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneğince Organize edilen 1. Uluslararası Kayseri Halk Ozanları Şöleni bu hafta sonu Kayseri de gerçekleştirilecek.
 
4-5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak  Kayseri Uluslararası Halk Ozanları  Şöleni Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtına çelenk  sunumu ile birlikte stant alacak. Mehter Takımı gösterileri, âşıklardan Kayseri Türküleri sunumu ve İl Kültür Müdürlüğü salonu etkinlikleri ile devam edecek. Kayseri Valisi ve Belediye Başkanını makamında ziyaret edecek olan misafir âşıklar ve ozanlar Kayserinin tarihi ve turistik yerlerini de gezecekler.
Programla ilgili açıklamada bulunan Kayseri Halk Ozanları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Turgut Aydın: “ Derneğimiz bu yıl ilk defa Uluslar arası anlamda bir etkinlik gerçekleştirecek. Ahıska, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran ve Yunanistan'dan gelen temsilciler Kayseri'de buluşup bir ilki gerçekleştirecek.  15 ilin dernek başkanı arkadaşımız aramızda olacak, 28 ilden temsilciler gelecek ve yaklaşık 55 şair-yazar, ozan, aşık bizimle birlikte olacak. Bu güzel etkinliğin hazırlanmasında bana yardımcı olan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve Kayseri Valisine, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kayseri Uluslararası Halk Âşıkları Şölenine Yozgatlı şair ve yazarları temsilen Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Araştırmacı Şair Yazar Ahmet Sargın ve Sorgun Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Araştırmacı Şair- Yazar  Durali Doğan da katılacak olup Yozgat'ı temsil edecekler.

 "Şölen için gelen 55 misafirin valilik tarafından konaklama ve yeme içme maliyetleri karşılanacak. Ulaşımı ve şölende takdim edilecek hediyeler ise Büyükşehir belediyesi tarafından sağlanacak" diyerek, iş adamlarından düzenlenecek olan etkinliğe destek vermelerini istedi. - 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.