Kazak Hacı Adayları Erzurum'da

Kazak Hacı Adayları Erzurum'da

Yaşları 14 ile 81 arasında değişen 34 Kazak hacı adayı kutsal topraklara ulaşmak üzere Haziran başında Kazakistan’dan yaya olarak yola çıktı. “Dünya Barışı ve Kardeşlik” için yürüdüklerini ifade eden hacı adayları; 2,5 aylık bir sürede Kazakistan, Rusya,

Yaşları 14 ile 81 arasında değişen 34 Kazak hacı adayı kutsal topraklara ulaşmak üzere Haziran başında Kazakistan’dan yaya olarak yola çıktı.

“Dünya Barışı ve Kardeşlik” için yürüdüklerini ifade eden hacı adayları; 2,5 aylık bir sürede Kazakistan, Rusya, Azerbaycan ve İran’ı geçerek Doğubeyazıt’tan Türkiye’ye girdiler.

13 Ağustos’ta Erzurum’a gelen Hicaz Yolcuları çok sıcak karşılandılar. Aralarında Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliğinin de bulunduğu Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından karşılanan ve misafir edilen hacı adaylarının bu sabahki durakları Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği oldu.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Ali Karayılan tarafından karşılanan misafirler Lojistik merkezini gezdiler. Dernek hakkında edindikleri bilgiler karşısında hayretlerini gizleyemeyen hacı adayları, Deniz Feneri’nin büyüklüğünden etkilendiklerini, yapılan güzel işlerin bilgilerini alarak mutlu olduklarını söylediler ve dua ettiler.

Sabah kahvaltısını Deniz Feneri'nde yapan Kazak misafirler memnuniyetlerini belirttikten sonra kısa bir konuşma yapan kafile Başkanı Dr. Ruslan Abdullah şunları söyledi: “Bu kutlu yolculukta Türkiye’de ve özellikle Deniz Feneri'nde görmüş olduğumuz ilgiden dolayı siz Türk Kardeşlerimize çok teşekkür ederiz. Biz aynı toprağın, aynı dilin, aynı dinin çocuklarıyız. Sizleri de Kazakistan’a bekleriz. Hayır işleriniz de kolaylıklar dileriz. Allah yardımcınız olsun.”

Kafile Başkanı Dr. Ruslan Abdullah, konuşma sonrasında Ali Karayılan’a Kazakistan tanıtım kitabı, harita ve cd hediye etti.

Dr. Ruslan Abdullah’a derneğin “Bir İnsanlık Destanı” kitabı, yolculuklarında gölgelenmeleri için de tüm hacı adaylarına Deniz Feneri şapkası hediye edildi. Kendilerinden, kutsal topraklara vardıklarında hayır dua etmeleri dileğinde bulunuldu.

Kahvaltıya Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Hac Yolcuları uğurlandı.

Etiketler :