Kıbleyi gösteren kredi kartı hizmetinizde

Kıbleyi gösteren kredi kartı hizmetinizde

Bir banka, dünyanın neresinde bulunulursa bulunulsun, kıbleyi gösteren bir kredi kartını müşterilerinin hizmetine sundu. "Kıble kart" adı verilen kredi kartının başka özellikleri de var.

Abu Dabi’deki bir banka, üzerine pusula entegre edilmiş kredi kartı çıkarttı. Kart sahibi böylece dünyanın neresinde olursa olsun kıbleyi bulabiliyor.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de devlete bağlı El Hilal Bank, "kıble kart" adlı bir kredi kartı çıkarttı. Kredi kartının içine yerleştirilmiş pusula sayesinde kart sahibi bulunduğu yeri belirttikten sonra Mekke kentinin yönünü bulabiliyor.
Nasıl işliyor?
Kartın üzerindeki düğmeye basıldığında lityum pille çalışan dijital pusula işlemeye başlıyor ve kuzey yönünü buluyor. Kartla birlikte verilen ülke endeksinden, bulunulan ülkeninnumarası girilerek düğmeye yeniden basıldığında kartın üzerindeki minare, kıble yönünü gösteriyor.
El Hilal bankası, kıble kart yoluyla İslamî bankaözelliğini vurgulamak istediğini ve bu uygulamanın bir ilk olduğunu belirtti. "Kıble kart"ın Hint bir yazılım firmasıyla geliştirildiği açıklandı.
 
Kaynak: Almanyanın Sesi 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.