Kılıçdaroğlu Bu Satışa Nasıl Geldi?

Kılıçdaroğlu Bu Satışa Nasıl Geldi?

Milletvekilliği adaylığı için kimsenin kendisine telkinde bulunmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu'nu Demirel fena faka bastırdı..

Seçim çalışmaları sırasında Kılıçdaroğlu'nun en çok muhatap olduğu sorulardan birisi ve belki de en önemlisi Demirel'in bazı isimlerin CHP'den aday gösterilmesi için ricacı olup olmadığı sorusuydu.

Tutuklandığı dönemde havalaanına kadar uğurladığı Mehmet Haberal, eski DYP'li Turhan Tayan, yine Ergenekon sanıklarından Sinan Aygün...

Kılıçdaroğlu bu sorulara her defasında "kimse beni aramadı, kimse telkinde bulunmadı" şeklinde yanıt verdi. Demirel ise bu konularda hiç topa girmedi.

Seçimler bitti... AKP yüzde 50 ile rekor kırarken, Kılıçdaroğlu yeni hiziplerin içinde kaldı.

Ve birkaç gün önce seçim dönemindeki sessizliğini bozarak, Kılıçdaroğlu'nun zor durumda bırakacağını bile bile şu açıklamayı yaptı: "Mehmet Haberal'ın aday gösterilmesini ben rica ettim"

NEDEN ŞİMDİ?

Yılların kurt siyasetçisi Demirel, seçim çalışmaları boyunca yöneltilen bu sorular karşısında sessizliğini korurken, CHP'nin hezimetiyle sonuçlanan seçimlerden sonra, Kılıçdaroğlu'nun zor durumda bırakacağını bile bile neden böyle bir açıklama yapma gereği duydu?

Kılıçdaroğlu'nun Baykal ve Sav'ın salvoları karşısında çok zor durumda olduğu bir dönemde Demirel'in durup dururken böyle bir açıklama yapması oldukça anlamlı.

Peki ama Demirel neden böyle bir açıklama yaptı?

Taraf Yazarı Alper Görmüş, bir Demirel portresi çizdiği bugünkü yazısında bu konuya değinmiş.

Demirel'in bu açıklamayı "hakikat aşkı için" yapmadığını vurgulayan Görmüş'e göre bu açıklama, "Belli ki CHP içinde Kılıçdaroğlu'nun güç duruma düşmesi (belki de gönderilmesi) üzerinden yürütülecek operasyonun bir parçası"

DEMİREL'E YENİ GÖREV

Alper Görmüş, Demirel'in bu açıklamayı yapmasını şuna bağlıyor:

"Bence durum şöyle: Artık ne kadar gücü kaldıysa "eski rejim" mezar kazıcısı Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı mücadelesinde Süleyman Demirel'e önemli bir görev vermiş durumda. Önümüzdeki günlerde bunun yeni tezahürlerine hep birlikte şahit olacağız"

Bekleyip görelim.

Ama Kılıçdaroğlu'nun o mahsun ifadesi bir süre gözlerimizin önünden gitmeyecek.

Gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirirken bir gazeteci Demirel'in açıklamasını sormuştu.

Kemal Bey de mahsun bir ifade ile "O konuda yorum yapmak istemiyorum" demişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum