Kılıçdaroğlu Emine Ülker Tarhan'ı çizdi

Kılıçdaroğlu Emine Ülker Tarhan'ı çizdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Ülker Tarhan'a seçimde geçit vermedi.

CHP'de dün yapılan seçimlerdeEngin Altay, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce Grup Başkanvekilleri oldu. Adı siyaset kulislerinde CHP Genel Başkanlığı için de geçen Emine Ülker Tarhan ise aday olmasına rağmen seçilemedi.

TOMA'NIN ÖNÜNDE DURAN KADIN EMİNE ÜLKE TARHAN SEÇİLEMEDİ

Grup Başkanvekilliği için yapılan seçimde 10 aday yarıştı. Mevcut Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin yanı sıra Konya Milletvekili Atilla Kart, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş,Sinop Milletvekili Engin Altay, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Grup Başkanvekilliği'ne adaylığını koydu.

TOMANIN ÖNÜNDE SİPER OLDU BİBER GAZI YEDİ

Emine Ülke Tarhan, Gezi Parkı eylemlerinin  Ankara'daki ayağında eylemcilerle birlikte hareket etmiş. Gösterilerde polislerle tartışmış, sabaha kadar  Toma'nın önünde oturma eylemi yapmıştı.

CHP'NİN BAŞINA GEÇSİN DEDİLER

Eylemcilerin arasında biber gazı yiyen ve hastanelik olan Tarhan beklediği ilgiyi genel başkanından göremedi.

20 gün devam eden olaylarda CHP'nin en aktif üyesi olan ve medyada en çokhaber olan Emine Ülker Tarhan için sosyal medyada piyanist Fazıl Say ve binlerce kullanıcı #emineülkertarhanchpninbasinagecsin hasgtagh ile Tarhan'a destek vermişti.

KILIÇDAROĞLU ÜSTÜNÜ ÇİZDİ

Bu olaylardan fazlasıyla rahatsız olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü seçimlerde işe ağırlığını koydu ve Tarhan'ı Grup Başkanvekilliği yarışında saf dışı bıraktı.

Kılıçdaroğlu yıldızı parlayan bir isme anında müdahele ederek kendi önüne geçmesini engelledi ve Emine Ülker Tarhan'ın olası genel başkanlığının da önüne geçti.

DENİZ BAYKAL'I ÖRNEK ALIYOR

Geçmişte selefi Deniz Baykal da medyada fazlaca yer bulan ve sivrilen partilileri saf dışı bırakmasıyla meşhurdu. Mustafa Sarıgül ile girdiği başkanlık yarışı hafızlardaki tazeliğini korurken, Sarıgül o seçimden sonra CHP'den ihraç edilmişti.

İKİNCİ SARIGÜL VAKASININ ÖNÜNE GEÇTİ

Kemal Kılıçdaroğlu da ikinci bir Sarıgül vakası yaşanmaması için eski genel başkanın izinden gidip Emine Ülker Tarhan'ı saf dışı bıraktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum