Kim Demiş İmece Öldü Diye!

Kim Demiş İmece Öldü Diye!

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.  Son yıllarda ülkemizde  Milli Eğitim Bakanlığı ve ebeveynler okul öncesi eğitimin kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi konusuna son derece hassasiyetle yaklaşmaktadırlar. Bunun gerçekleşebilmesi niçin uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarının oluşturulması olmazsa olmazların başında gelir.
    İstanbul’un Şişli ilçesinin en gözde okullarından biri olan TEV Celalettin Buluğ İlköğretim Okulu velileri okul öncesi eğitim konusundaki hassasiyetlerini  gösterdiler ve imece usulü denilebilecek bir çalışmayla mevcut okul binasının bahçesine prefabrik bir ana sınıfı inşa ettiler.
    İnşaat sürecinin başından sonuna kadar işin fiilen içinde olan TEV Celalettin Buluğ Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunun başkanı Çiğdem Yalçınkaya, bu küçük, ancak eğitim kalitesi açısından hiçbir ayrıntının atlanmadığı şirin okulun yapımının tamamında velilerin bağışlarından  faydalanıldığını belirtti. Çiğdem Yalçınkaya, yapımına 27 Ağustos 2011’de başlanan ana okulu binasının , okul aile birliği yönetim kurulu üyelerinin çabalarıyla  sabahtan akşama kadar çalışılarak , 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının açılışına yetiştirildiğini  ve okulun oryantasyon döneminde hizmet vermeye başladığını söyledi.Okul Müdürümüz Hüseyin KAYIKÇI’nın okulumuza gelişinden itibaren onun liderliğinde okulumuzda çok ama çok önemli gelişmelere imza attık,çatının tamiri,kameraların yenilenmesi,konferans salonu,spor salonu,kütüphane ve idare odalarının yenilendiğini, çok amaçlı salon yapıldığı ve ana sınıfının bahçeye yapılmasıyla okulumuzun sorunları birer birer çözülmüştür,dedi.
Okul Aile Birliğinin Muhasip Üyesi Meral Ölmez, binanın genel inşaatının dışında zemin parkeleri, fayanslar, doğalgaz ve elektrik tesisatı gibi ince işlerin de tek tek veliler tarafından karşılandığını belirtti. Yıllardır Şişli ilçesinde eğitime eşi görülmemiş destekler veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, benim de çorbada tuzum bulunsun diyerek ana okulunun bahçesine bir oyun parkı inşa ettirdi.
Okul aile birliği üyeleri,  tuvaletleri, oyun alanları, mutfağıyla minik öğrencilerin fiziksel ve psikolojik gelişim süreçlerine son derece uygun donanıma sahip  yeni ana okulunun veliler ve öğrenciler tarafından çok beğenildiğini belirttiler  ve  “Bu imeceye el veren herkese miniklerimizin gülücüklerini ve onların sağlayacağı aydınlık yarınları hediye ediyoruz.” dediler.
Okulun adı ne mi? “Nasrettin Hoca” ana okulu.
Bu ismi duyunca yüzünüzde beliren tebessüm de hediyelerin avansı olsun.

ÖMER KARABULUT /www.gonullumuhabir.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.