Kırmızı Kutulara dikkat

Kırmızı Kutulara dikkat

Bayburt Üniversitesi'nden önemli bir çevre temizliği kampanyası

İçindeki kimyasal maddelerin önemli çevre kirliliğine sebep olduğu atık pilleri toplamak için Bayburt Üniversitesi Biyoloji Kulübü tarafından “Atık Pil Toplama Kampanyası” başlatıldı. Kampanya kapsamında Bayburt Üniversitesi ve şehir merkezindeki belirli yerlere kırmızı renkli atık pil toplama kutuları yerleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Biyoloji Kulübü tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Kampanyası” çerçevesinde üniversite ve şehrin merkezi noktalarına kırmızı renkli pil toplama kutuları yerleştirildi.

Kutulara ilk atık pilleri atarak kampanyayı başlatan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu üniversite ile birlikte şehrin sosyal ve kültürel bir dönüşüm yaşadığını, öğrencilerin başlattığı bu tür kampanyalarla ortak çevre bilincinin geliştirildiğini söyledi. Atık pillerin içerisindeki kimyasal maddelerin uzun süre doğadan temizlenemediğini belirten Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi Biyoloji Kulübü’nün başlattığı kampanyayı önemsediğini ifade etti.

Kampanyanın danışmanlığı üstlenen Biyoloji Kulübü Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Naciye Selcen Bayramcı, pil üreticilerinin ürettikleri yeni nesil pillerin daha uzun ömürlü ve çevre dostu  olduğunu ancak yine de tükenen pillerin çevreye veya çöpe atılmaması gerektiğini vurguladı. Bayramcı kampanya hakkında şu bilgileri verdi;

“Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pillerin naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirilerek pil toplama kutularımıza bırakılması önemli bir çevre kirliliğinin önüne geçilmesini sağladığı gibi ekonomik bir fayda da sağlayacaktır.”

Üniversite içerisinde 16, şehir merkezinde ise 8 atık pil toplama noktasının oluşturulduğunu belirten Bayramcı atık pil toplama kutularının eksik olduğu noktaların belirlenerek bu sayının artırılacağını söyledi. Vatandaşların posterlerle ve duyuru panolarıyla bilgilendirileceğini ifade eden Bayramcı “Tüm öğrencilerimiz ve halkımızdan kampanyamıza ilgi göstermelerini, atık pil toplama noktalarında yer alan bidon ve kutulara çöp atılmaması konusunda hassasiyet göstermelerini ve yalnızca ekonomik ömrünü tamamlamış pilleri atmalarını istiyoruz.” dedi.

“Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında Bayburt Üniversitesi Biyoloji Kulübü üyeleri  Mehmet Han Kılıç, Rüstem Altun, Fatih Çeçen, Nisanur Pampal ve Nazlı Ayan tarafından Mühendislik Fakültesi, İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Bayburt Meslek Yüksekokulu Merkez Kütüphane ve Rektörlük binası girişi ile Bayburt Bilgisayar, Baybim Bilgisayar, Avea Bayburt Bayi, Star Elektronik, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bayburt Yurtları ve Foto Yavuz’a kırmızı renkli atık pil toplama kutuları yerleştirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :