KKTC Tarım Bakanı Sabri Yirmibeşoğlu saçmalıyor

KKTC Tarım Bakanı Sabri Yirmibeşoğlu saçmalıyor

Emekli paşa Sabri Yirmibeşoğlu'nun '1974 Barış Harekâtı sırasında cami bile bombaladık' sözlerini değerlendirerek, "O general saçmalıyor" dedi.

Bir nikah törenine katılmak üzere Hatay'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre basın mensuplarının emekli paşa Yirmibeşoğlu'nun sözlerini hatırlatması üzerine "Kimse kusura bakmasın bu saatten sonra yapılan açıklamaların ulusal davaya yararı değil, zararı var. Emekli de olsa bir generale hiç yakışmamış. O general saçmalıyor. Çok üzgünüm." dedi.

Bakan Töre, 1974 yılında gerçekleştirilen Barış Harekâtının adaya huzur, güven ve barış getirdiğinin altını çizerek, "O günden itibaren arkamızda olan Türkiye ile geleceğe daha bir güvenle, ümitle bakıyoruz." dedi.

Bakan Töre, kendisinin doğduğu köyün şu an Rum tarafında kaldığını, yaşanan acı günlerde ailesiyle birlikte dört kez göç ettiğini dile getirerek, "Yaşanan o acı süreçte Rumlar bizlerin bir çok köyünü yaktı, yıktı. Şu an 103 köyümüz Rumların tarafında. Bizler o süreçten geçip bugünlere geldik. Ailemden en yakın olan dayımın cesedini şu ana kadar bulabilmiş değiliz. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra söylenen sözlerin kimseye yararı yok." görüşünü dile getirdi.

Hatay'ın Türkiye Cumhuriyetine en son katılan il olduğunu söyleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, "Bu anlamda ilinize özel bir ilgim vardı. Bugün aranızda bulunmaktan mutluyum. Çok ilgimi çeken bir yöreydi görmek beni ziyadesiyle mutlu etti." dedi.

Kıbrıs'ta sahte diploma iddialarını da değerlendiren Töre, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan üniversiteler sahte diploma veriyor diye bir şey söz konusu bile olamaz" ifadesini kullandı.

Bakan Töre bu söylentilerin kasıtlı ve provokatif olarak çıkartıldığını düşündüğünü belirterek, üniversiteler arasında çok ciddi bir rekabetin söz konusu olduğunu vurguladı.

CİHAN

Etiketler :