Knowledge Academy'den başarılı yardım gecesi

Knowledge Academy'den başarılı yardım gecesi

ABD'nin entellektüel kalbi Boston'a yarım saat mesafedeki Knowledge Academy geleneksel yardım yemeğini hafta sonunda gerçekleştirdi.

Serdar Gezgin'in haberi
ABD'nin entellektüel kalbi Boston'a yarım saat mesafedeki Knowledge Academy geleneksel yardım yemeğini hafta sonunda gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu okulun Lise öğrencilerinden Nihal Bozkrut ve Nuseybah Elsiah'in yaptığı program; ortaokul öğrencilerinden Suudi Arabistan'li Roa Elharby'nin Kuran tilaveti ve yine ortaokul öğrencilerinden Wendy Moran'in İngilizce tercümesiyle başladı.

Yönetim kurulu Başkanı Dr. Driss Djorman'in hoşgeldiniz konuşmasının ardından; kurucu ve okul müdüresi Oya Bozkurt, geceye katılan misafirlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 4 yıllık bir okul olmalarına rağmen kısa sürede çok mesafe aldıklarını belirterek 3 yaş grubundan lise son sınıfa kadar öğrencilerinin olduğunu, İngilizce'nin yanısıra Arapça ve İspanyolca'nin da öğretildiğini çok yakında Türkçe de öğreteceklerini, 15 derslikli okullarında her öğretmene 8 öğrencinin düştüğü, lise öğrencilerinin ise haftanın üç günü hemen yakınlarındaki North Shore Community Colleg'e giderek, mezun olurken iki yıllık yüksek okulu da bitirmiş olacaklarını belirtti.

Massachusettes Eyaletindeki ıslamic okullar içinde hafızlık programı uygulayan ilk okul olduklarını da belirten Bozkurt; ayrıca yanibaslarindaki olimpik jimnastikden de öğrencilerinin haftada bir istifade ettiklerini yine bütün öğrencilerin haftada bir Tekwandoya gittiklerini bildirdi.

Özel eğitim gereken öğrenciler için ise kadrolarındaki Prof. Nidaa Rahmy vasıtasıyla yardımcı olduklarını hafta sonlarında da herkese açık olmak üzere Arapça ve K.Kerim kurslarininda olduğunu ayrıca okuldaki mescidde cuma namazalarinin da kilindigini bildirdi.

Gecede ayrıca Anaokulu öğretmeni Heba Sheeda'nin liderliğinde öğrencilerin yaptığı gösteri izleyenlerden tam not aldı.

Ortaokul öğrencilerinden Mucteba Kerim Bozkurt ise okulun münazara kulübü hakkında bilgi verdi.
Okul yöneticilerinden Muhamamd Abas'in finansal raporundan sonra gecede üç önemli konuşmacı yer aldı. ABD 'nin ilk İslami Koleji olan Zaytuna College'in kurucularından İmam Zaid Shakir, Cezayir'li mutasavvıf Shiah Moktar Maqrawi ve ABD'nin en meşhur imamlarından New York Masjid'i Taqwa imamı İmam Siraj Wahhaj, Amerika'da islami okulların öneminden bahsederek, herkesin Knowledge Academy'e ve diğer İlamik okullara yardımcı olmalarını talep ettiler.

Gecede ayrıca Suudi Arabistan'li velilerden Hatim'in yaptığı rap gösterisi de ilgiyle izlendi.
T.C, Boston Başkonsolosu Burak Karartı'da gecede yaptığı konuşmada ABD'deki Türk griismcilerin başarısından memnuniyet duyduğunu belirterek Türk Hava Yollarının önümüzdeki ay Boston'dan direk İstanbul'a uçacağını hatırlattı.

Geceye ayrıca emekli imamlardan Mehmet Aktaş, Mustafa Aktaş, Boston'un ilk camisi olan Masjidi Alhamdulillah'in emektar imamlarından İmam Abdullah Farooq, Boston Ticaret Ateşesi Alperen Kaçar, www.habername.com Genel Yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt, Kanal7 Boston Temsilcisi Bekir Karaman ve diğer davetliler iştirak ettiler.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.