Kocaeli Ayağa Kalktı-FOTO

Kocaeli Ayağa Kalktı-FOTO

Türkiye'nin farklı şehirlerden gelen ve başörtüsü yasağının bir an evvel kaldırılmasını isteyenler Kocaeli'nde buluştu.

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından her hafta cumartesi günü Sabri Yalım Parkı`nda yapılan  “Başörtüne Özgürlük” isteminin 17 Nisan 2010 tarihinde 5. yılını doldurması nedeniyle bugün büyük bir yürüyüş düzenlendi.

Kocaeli'de öğlen namazından sonra camiden çıkan halkın katılımıyla 13.30 da başlayan eyleme onbinlerce vatandaş destek verdi. Daha sonra İzmit İnsan hakları parkı, Özgürlük Meydanında katılımcılara hitaben konuşmalar yapıldı.

Başta İstanbul olmak üzere, Sakarya, Bursa, Akyazı gibi civar illerden, Van,Diyarbakır, Kütahya, Ankara, Antalya,Konya gibi Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen binlerce katılımcı, başörtüsü yasağının kaldırılmasını istedi.

MAZLUMDER  Kocaeli Şubesi’nin tertip ettiği organizasyonda, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri içindeki 40 dernek ve vakıf, Anadolu Gençlik Derneği, Özgür Der, Alperen Ocakları, MAZLUMDER Şubeleri Kocaeli dışından gelen dernek ve vakıflarda destek verdi.

 Açış konuşmasını yapan MAZLUMDER Kocaeli Şubesi başkanı Çetin Tahtacı,'Bu meydanda 260 haftadır özelde başörtüsü, genelde inanç özgürlüğüne karşı yapılan her türlü baskı ve kısıtlamalar için bir araya geldik. Hükümete düşen görevin halkın haklı taleplerine göz ardı etmeden çözüm için çaba sarf etmeleridir. Bu yasak tehir edilemeyecek duruma gelmiştir.Muhalefete düşen görev  çözüme katkı sağlamak olmalıdır. Bu yasağı mademki kalkmasını  istiyoruz. Yapıcı muhalefetle çözümün bir parçası olunuz.

 

Topluluğa hitaben bir konuşma yapan MAZLUMDER Genel başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise,“Bu halk vergi veriyor, askere gidiyor bu halkın çocuklarının nasıl eğitim hakkı elinden alınır.Bu direniş Türkiye’nin her tarafına yayılmalı, insan hakları ihlali sona ermeli, bu konuda hükümete davette bulunuyoruz”dedi


 

Etiketler :