Kopyanın tarifesi 3-5 bin lira

Kopyanın tarifesi 3-5 bin lira

KPSS’deki kopya çetesinin, akılalmaz teknolojik yöntemler geliştirdiği, kol saati ya da kolye görünümlü bluetooth’lu cep telefonu kullandıkları tespit edildi.

Zafer KÜTÜK'ün haberi

ÖSYM’nin yaptığı 6 sınavda soruları çalarak sattığı belirlenen çete üyelerine yönelik önceki gün 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda 72 kişi gözaltına alındı. Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Oruç Ali Uğur’un liderliğini yaptığı öne sürülen şebekenin polis takibine 2009’da kopya iddiaları üzerine iptal edilen Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı’nın ardından girdiği ortaya çıktı. Elektronik ihbar mailini ise Gazi Üniversitesi’nde görevli bir öğretim üyesinin gönderdiği öğrenildi. Şebekenin kopya için kullandığı yöntemler ise şaşkına çevirdi. Maddi menfaat karşılığında siyasi olarak kendilerine yakın gördükleri kişileri kopya çekme organizasyonuna dahil eden zanlıların kolye, saat ya da küpe şeklinde telefon, mini kulaklıklar ve kalem kameralar kullandığı tespit edildi.

KOPYANIN TARİFESİ 3-5 BİN LİRA

Çetenin sınav sırasında çektikleri görüntüler sayesinde soruları dışarıda uzman akademisyenlere çözdürdüğü, 3-5 bin lira karşılığı anlaştığı adaylara da yine aynı yöntemle cevapları ulaştırdığı belirlendi. Bazı yanıtların da dışarıdan fark edilmeyen mini bluetooth kulaklıkla sesli olarak aktarıldığı kaydedildi.

STAR GAZETE

Etiketler :