Koray Aydın, Bahçeli'yi AKP ile vurdu

Koray Aydın, Bahçeli'yi AKP ile vurdu

Aydın, kaset olayında AK Parti'nin olduğunu ifade ederek, Bahçeli'nin olayın üstüne gitmeyerek unutturmaya terk ettiğini savundu.

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, MHP'yi sarsan kaset skandallarının arkasında AK Parti'nin olduğunu ifade ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olayın üstüne gitmeyerek unutturmaya terk ettiğini savundu. Görüntülerin yayınlandığı internet sitesinin ücretini kredi kartıyla ödeyen kişinin AKP’nin bir belediye meclis üyesi olduğunun ortaya çıkarıldığını belirten Aydın, "İsmi de belli. Kişiyi incelettim çok da karanlık enteresan bir kişilik. Bana göre bunun arkasında bir organizasyon var" diye konuştu.

 
MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın dün gece CNNTÜRK televizyonunda gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı.
 
"DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMAK İÇİN YÜRÜYEBİLİRLER"
 
Aydın, "Kürt konusunda ne kadar demokrat olacaksınız? Mesala anadilimizi konuşamıyoruz diye meydanlara iniyorlar. Sokaklara çıkabilirler mi?" şeklindeki bir soru üzerine, yasal izin alarak bu hakkın kullanılabileceğini söyledi. Herkesin kırmadan, dökmeden ve zarar vermeden demokratik hakkını kullanabileceğini söyleyen Aydın, "Bu ayrı bir tartışma konusu. Her ülke de anadilini isteyene anadilini konuşma hakkını mı veriyorlar. Tabi yasal izin alarak zaten kullanıyorlar. Miting hakları var kullanıyorlar. Demokratik hakkını kullanmak için onlarda yürüyebilirler" ifadelerini kullandı.

 
"12 EYLÜL'ÜN IZDIRABINI YAŞAMIŞ BİRİNE YAPTIRAMAZSIN"
 
"İki kritik oylama yapıldı. Birisi 12 Eylül’de referandumda Anayasa oylaması, diğeri de Suriye tezkeresi, MHP birinde CHP ile davrandı. Birinde AKP ile siz olsaydınız nasıl tavır koyardınız? Sizin kritik oylamalarda tavrınız ne olurdu?" sorusu üzerine, Anayasa oylamasında MHP’nin bir çok madde de hükümete destek vererek o maddelerin geçirilmesi yönünde tavır sergilemesinin doğru olacağını savunduğunu söyleyen Aydın, "Arada kritik olan 2-3 madde var onları ayıklayarak diğerlerinin geçmesine yardımcı olurdum" dedi.
 
Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Referandumu 2 madde üzerinde bırakacak strateji izlerdim. AKP o zaman bu başarıyı alamazdı. Orada stratejik hata olduğu kanaatindeyim. Ayrıca MHP’nin referandum oylamasının hakkını da verdiği kanaatinde değilim. Topu topu 10-12 yerde miting yaptı MHP o kadar. MHP bu yüzden oy kaybetti. AKP 2011 seçimlerinde elde ettiği başarıyı referandumda elde ettiği neticeyle sağlamıştır. Sahada yaşananları bozgun olarak kabul ediyorum. MHP’lilerin 12 Eylül’ün içinde olduğu bir şeyde sen insanlara hayır ver dediğinde seni herkes dinlemez. Verdiremezsin. 12 Eylül’ün ızdırabını yaşamış insanlara sen bunu yaptıramazsın."
 
"BU İŞİN ARKASINDA İKTİDAR PARTİSİ VAR"
 
MHP'yi sarsan kaset skandallarına ilişkin de Devlet Bahçeli'nin izlediği tutumu eleştiren Aydın, kaset olayının Türk siyasi hayatı için dönüm noktası olduğunu savunduç. Türkiye'nin konuyu kapattığını ve konunun artık hiç konuşulmadığına dikkat çeken Aydın, şunları söyledi:
"Bir seçime giderken önemli bir partinin önemli isimleriyle ilgili kasetler yayınlanıyor. Belikli bu örgüt işi, planlı bir iş. Bunun arkasında bir güç, yer ya da merkez var. Aynı şey daha sonra diğer muhalefet partisinin lideri içinde yapılıyor. Peş peşe oluyor aralarında biraz zaman. Bu akla çok şey getirmiyor mu? Bu hep muhalefet partilerine oluyor. Yani bu iktidar partisindekiler sütten çıkmış ak kaşık. Bunlar dünyanın en iyi insanları bunlar hiçbir şey yapmazlar. Ama bunlarla ilgili bir kaset yok. Ben diyorumki bu işin arkasında iktidar partisi var. Ben öyle düşünüyorum. Bu iddianın doğru olup olmadığının araştırılması gerekmez mi? Bu yayınlayan internet sitesinin biliyorsunuz Amerika’da açılan kredi kartıyla onu ödeyen kişi bulundu. AKP’nin Belediye Meclis üyesi. İsmi de belli. AKP’li bir kimlik çıktı karşımıza. AKP’li bir kimlik çıkınca ben öyle düşünme hakkım yok mu? Kişiyi incelettim çok da karanlık enteresan bir kişilik. Bana göre bunun arkasında bir organizasyon var. Ben olsaydım ne yapardım. Bu işin üstüne giderdim. Bahçeli bende üstüne gitmedi. Unutturmaya terk etti. Mahkeme açılmadı. Bu tezgahı kuranın üzerine giderek o arkadaşlarımızın mağduriyetini giderecek şeyler yapmak gerekiyordu. Bunu Türkiye’nin geleceği açısından da yapmak lazım. Herkes iktidardan korkuyor. Korkuyla sindirilmiş bir ülkede yaşıyoruz. Buna bir başkaldırmak buna bir dikilmek gerekmiyor mu? Bunu kim yapacak? Ana muhalefet yapmadı. MHP de yapmadı. Bu işler kapandı gitti. O arkadaşlar siyasi hayatlarını bitirerek bedel ödedi. Ben de ödetirdim ama ben genel başkanın da bedel ödemesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan çevresinde olanlara karşı kayıtsız kalmayacak." 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.