KPSS iptal edilir mi?

KPSS iptal edilir mi?

120 sorunun tamamına doğru cevap verenler akraba çıktı

KPSS'de 120 sorunun tamamına doğru cevap verenler akraba çıktı ortalık karıştı. Şimdi adaylar iptal bekliyor!
 
KPSS'de 120 sorunun tamamını bilen 20 kişinin eş, kardeş ya da akraba olduğu ortaya çıktı ortalık karıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Yarımağan, iddiaların araştırıldığını söylerken KPSS'nin bu şartlarda iptal edilmesi ise zor gibi görünüyor.

KPSS'de skandal iddia, yüzbinlerce adayın kafasındaki soru işaretlerini artırdı. 10-11 Temmuz’da yapılan 800 bin kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) öğretmen adaylarının girdiği ‘Eğitim Bilimleri Testi’nde 120 sorudan 120’sini de 300’den fazla kişinin bilmesi “Sorular çalındı ya da kopya çekildi” şüphesini doğurmuştu.

Sınavda birinci olanlardan 20’sinin aynı evde yaşayan eş, kardeş ya da akraba olduğu ortaya çıkınca “Sorular çalındı” ya da "sızdırıldı" şüphesi doruğa ulaştı.

Adaylar sınavı düzenleyen ÖSYM’nin başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve bağlı olduğu YÖK’ün başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında suç duyurusunda bulunurken, Eğitim-Sen soruşturma bitene kadar öğretmen atamalarının ertelenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruyor.

SINAV İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?


Kamu çalışanlarının uğrak yerlerinden biri olan Memurlar.net ise iddiaların KPSS'yi iptal noktasına getirdiğini ancak sınavın bu şartlarda iptal edilmesinin ise mümkün olmadığını yazdı. Siteye göre 350 adayın Eğitim Bilimleri testinde 120 net yapması, araştırılması gereken bir durumdur ama tek başına bir delil değil. Sitenin sınavla ilgili en önemli gerekçesi ise Her yıl ÖSS'de, SBS'de yüzlerce aday tüm soruları doğru yapması ve elde henüz kopya çekildiğine ilişkin bir delilin bulunmaması.

LYS'DE TÜM SORULARI DOĞRU YANITLAYAN ADAY SAYISI


2010 yılı Üniversiteye giriş sınavında (LYS), 760 aday Matematik testindeki, 3 bin 310 aday Geometri testindeki, 1736 aday Fizik testindeki, 6.681 aday Kimya testindeki, 56 aday Türk Dili ve Edebiyatı testindeki, 2.200 aday Coğrafya testindeki tüm soruları doğru cevaplamıştır.

350 ADAYIN DURUMU ARAŞTIRILMALI ANCAK TEK BAŞINA BİR DELİL DEĞİL!

ÖSYM Başkanının açıklamasına göre 2010 KPSS'de, 350 aday Eğitim Bilimleri testindeki tüm soruları doğru cevaplamıştır. Bir sınavda, daha önceki yıllara da bakılarak, 350 adayın 120 sorunun hespini doğru yanıtlaması araştırılabilir bir durumdur. Ancak tek başına bir delil niteliği taşımaz. Zaten Eğitim Sen Başkanı da iddiaların netlik kazanmadığını; Türk Eğitim Sen Başkanı da, hukuken pek fazla yapılabilecek bir şey olmadığını belirtmektedirlerki, bunun da tek nedeni, elde herkesin kabul edebileceği bir delil olmamasıdır.
 

Etiketler :