KPSS'de kim hangi sınava girecek

KPSS'de kim hangi sınava girecek

Kamu Personeli Seçme Sınavı için maraton başladı. Peki 4 oturumda yapılacak olan sınavlardan hangisine girmek gerekiyor.

2012 KPSS Lisans sınav kılavuzu yayımlandı. Sınavda 4 adet oturum bulunmaktadır. Herkesin 4 oturuma katılması zorunlu değil.

Bu nedenle hangi adayların hangi oturumları alması gerektiği ve sınav puanlarının hangi mesleklere yönelik olduğuna dair bilgiler en az sınav başarısı kadar önemli.

KPSS3 PUANI NEREDE KULLANILMAKTADIR?

BU PUAN İÇİN HANGİ TESTLER ALINMALIDIR?

YABANCI DİL TESTİNİ ALMAK ZORUNLU MUDUR?

1-) ÖSYM tarafından yürütülen merkezi yerleştirme işlemlerinde,

2-) 4/B'li sözleşmeli personel ve

3-) işçi alımlarında,

4-) Gümrüğe, Diyanete, askeri kurumlara, Adalet Bakanlığına memur ve sözleşmeli personel alımında KPSSP3 puanı kullanılmaktadır. Bu puan için sadece cumartesi sabah oturumuna katılınması yeterlidir. Cumartesi öğleden önceki oturumda yer alan yabancı dil testini çözmek bile zorunlu değildir. Bu testin KPSSP3 puanı üzerinden bir etkisi yoktur. Özetle; müfettiş, uzman ve denetçi yardımcılığı gibi KPSS-A kadroları dışında kalan tüm memur kadrolarına KPSSP3 ile atama yapılmakta olup, bunun için cumartesi sabah oturumu testinin alınması yeterlidir.

CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRAKİ OTURUMLARA KİM KATILMALIDIR?

Cumartesi öğleden sonrası oturumda, Eğitim Bilimleri testi yer almaktadır. Bu test öğretmen olma hakkı bulunan adaylara yöneliktir. Kimlerin öğretmen olma hakkı var? Bu sorunun yanıtı 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararında tek tek branş bazında açıklanmıştır.

PAZAR GÜNKÜ OTURUMLARA KİM KATILMALIDIR?

* 2012 KPSS Lisans sınavına girecek adaylar için 120 puan hesaplanmaktadır. KPSSP3 puanı dışına kalan puanlar genel olarak müfettiş, uzman, denetçi yardımcısı alımına ilişkindir. Hangi kurumun hangi puanı kullanacağı genel olarak sınav ilanı sırasında belli olmaktadır.

Pazar günkü oturumlara genel olarak İİBF ve SBF mezunları girmektedir. Zira müfettiş, uzman ve denetçi yardımcılığı gibi kadrolar bu bölüm mezunlarına yöneliktir. Ancak son dönemde mühendislik ve diğer bölüm mezunlarına da, az da olsa kontenjan ayrılmaktadır. Müfettiş, uzman ve denetçi yardımcısı olmak isteyen İİBF ve SBF mezunları dışındaki diğer adayların, pazar günkü testleri alması ve cumartesi günü sabah oturumunda yer alan yabancı dil testini alması gerekmektedir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.