Kurtulmuş, ittifaka kapıyı kapattı

Kurtulmuş, ittifaka kapıyı kapattı

Partisinin Bilecik İl Başkanlığının düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Bilecik'e giden Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir ittifak arayışı içerisinde olmadıklarını bildirdi.

Edebalı Türbesi'ni ziyaret eden Kurtulmuş, bir gazetecinin genel seçimlerde başka partilerle ittifak yapıp yapmayacakları yönündeki sorusu üzerine, HAS Parti'nin hedefinin, Türkiye'de bundan sonraki iktidar merkezini kurmak olduğunu söyledi.

Halkın gözünde de gönlünde de bu iktidarın yegane alternatifinin HAS Parti olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ''Bütün çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. HAS Parti bir ittifak arayışı içerisinde değildir. Doğrudan veya dolaylı bir şekilde hiçbir zaman bir ittifak görüşmesi içerisinde bulunmadık. Seçime gireceğiz, inşallah bundan sonraki Türkiye'nin iktidar merkezini inşa edeceğiz'' dedi.

Kurtulmuş, Edebalı Türbesi ziyaretinin ardından bir düğün salonunda, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Sivil toplum örgütleri ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Kurtulmuş, milletin sekiz yıldır iktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki çekişmelerden bıktığını belirtti.

Halkın bu kavgaları ve çekişmeleri dinlemek istemediğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

''İktidar ve ana muhalefet partileri, Türkiye'nin ciddi meselelerini hiç bir şekilde konuşmadan sürekli olarak birbirlerini kamplaştırıp, kutuplaştırıp, birbirlerini aşağılayan sözler söylüyorlar. Bu tartışmaların içerisinde seçime gidiyoruz. Hiç birisi yüzde 30'undan fazlası işsiz olan 30 yaşın altındaki gençlerin sorunlarını dile getirmiyor. Sekiz yılda kapatılan iki buçuk milyon esnaf ve sanatkarın dükkanından, tezgahından ve sekiz yılda yüzde bin artmış kredi kartı borçlarından bahsetmiyor. Bu listeleri uzatabilirim. İşte Halkın Sesi bunun için vardır. Halkın Sesi Türkiye'de gerçek sorunların konuşulup, bu sorunların nasıl çözüleceğini dile getiren bir parti olarak vardır. Bunu yaparken de hiçbir zaman siyasi rakiplerimizi aşağılayarak yol almıyoruz. Hakaret etmiyoruz, hiçbir kimseye de hakaret sözcüğü bizim dilimizden, arkadaşlarımızın dilinden dökülmeyecektir.''

Bu partilerin siyasetten anladıklarının birbirlerini aşağılamak, hakaret etmek olduğunu savunan Kurtulmuş, ''Ne yazık ki siyaseti yaparken de halkı bölerek, halkı kutuplaştırarak kamplara çevirerek yapıyorlar. Biri, 'bize oy vermezseniz, oylarımız bölünürse CHP iktidara gelir, aman oyları bölmeyin' diyor. Biz hiç kimsenin oylarını bölmüyoruz, biz bölmeye parçalamaya gelmedik, biz derlemeye toparlamaya geldik. Biz HAS Parti olarak kimlikler üzerinden siyaset yapmaya gelmedik. Bizim dilimizden halkı bölecek sözler duymayacaksınız. Bu milletin 75 milyonunun tamamı bizim kardeşimizdir'' dedi.

HAS Parti İl Başkanı Orhan Şişman, Genel Başkan Kurtulmuş'a Bilecik ilinden partiye üye olmasından dolayı plaket verdi.

Kurtulmuş, daha sonra karayoluyla İstanbul'a gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :