Levy'ye 'Türkiye' Eleştirisi

Levy'ye 'Türkiye' Eleştirisi

Türkiye'nin İsrail ile Suriye arasında yeniden arabuluculuk yapmasına karşı çıkan Dışişleri Bakanı Lieberman'dan Levy'ye ağır Türkiye eleştirisi

İsrail hükümetinde Türkiye konusunda patlak veren görüş ayrılıklarının sürdüğü belirtilirken Türkiye'nin İsrail ile Suriye arasında yeniden arabuluculuk yapmasına karşı çıkan "şahin" Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, sert açıklamalarına karşı çıktığı öne sürülen İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'yi hedef alan eleştirilerde bulunduğu bildirildi.

Jerusalem Post gazetesi, Avigdor Lieberman'ın gerek İsrail Radyosu'na, gerekse İsrail Dışişleri Bakanlığında düzenlenen bir Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı "Abbas'a yeterince jestler yaptık" yönündeki açıklamalarına
dikkat çektiği haberinde Lieberman'ın bazı İsrailli büyükelçileri eleştirdiğini de kaydetti. Lieberman'ın, Büyükelçiler Konferansı'nda "Kendimizi alçaltma dönemi bitti" ifadesini kullandığını belirten gazete, "Cumartesi gecesi konferansında Lieberman, görev yaptıkları ülkelerdeki hükümetlere kendilerini sevdirdikleri için dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yapan bazı büyükelçilerinin tutumunu eleştirdi" diye yazdı.

Gazete şöyle devam etti: "İsmi açıklanmayan Bakanlıktaki yetkilileri, Lieberman'ın sözlerinin,
özellikle, Türkiye'de görev yapan ve Ankara ile Kudüs arasındaki bağları onarmak için çaba gösteren Gaby Leby'ye yönelik olduğunu söylediler." Jerusalem Post, Lieberman'ın, "Bazı büyükelçileri gördüm ki görev yaptıkları ülkeler ile o kadar özdeşleştiler ki sürekli diğer tarafın görüşünü haklı çıkartmaya çalışıyorlar. Bu tutum yanlıştır. Kendini alçaltma ve kendini geri planda tutma gibi bir yaklaşım olmamalıdır" yönündeki sözlerini de yansıttı. Haaretz gazetesi de, geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ilgili olarak İsrail hükümetinde patlak veren tartışmalara dikkat çektiği bir haberinde İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai, Büyükelçi Levy'nin kendisine, Lieberman'ın Türkiye'ye ağır eleştirilerini içeren açıklamalarına itiraz ettiğini söylediğini anlattığını yazmıştı.

Etiketler :