LHÜ SAĞLIK EKONOMİSİ VE SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ İLE SANOFİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

LHÜ SAĞLIK EKONOMİSİ VE SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ İLE SANOFİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Lokman Hekim Üniversitesi ve Sanofi Türkiye’den ilaç sektörü profesyonellerine özel eğitim programı başlıyor

Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi, ilaç sektöründeki profesyonellerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir iş birliğine imza atıyor. İş birliği kapsamında, hastaların yenilikçi ilaçlara erişebilmesi için kritik rol oynayan Pazara Erişim ve Ruhsatlandırma alanlarında sektör temsilcilerine yönelik eğitimler verilecek.

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Ekonomisi ve Sağlık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUSESAT) tarafından düzenlenecek ‘Pazara Erişim Kursu’, Aralık 2022 itibarıyla eğitim hayatına başlayacak. İlaç ve sağlık sektöründeki, uzman isimler tarafından verilecek eğitimler toplamda beş modülden oluşacak. Pazara erişim modülünün yanı sıra ruhsatlandırma, Türkiye’deki ilaç politikalarının güncel konumunu analiz ederek gelecek perspektifi oluşturma gibi konuları içerecek. Eğitimler, Lokman Hekim Üniversitesi yerleşkesinde yüz yüze ve/veya online olarak gerçekleştirilecek.

Sanofi ile yapılan eğitim-öğretim iş birliği ülkemiz için de örnek bir sanayi akademi iş birliği olacaktır

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, “2018-2019 eğitim öğretim yılında akademik faaliyetlerine başlayan üniversitemiz sağlık eğitiminde öncü ve araştırma-geliştirme odaklı kurum kültürüne sahiptir. Dünyanın her yerinde potansiyellerini gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip, çağın bilgi ve teknolojilerine hâkim, bilimsel bilgi ışığında üreten, yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye katkı amaçlı girişimlerde bulunan, sağlıklı yaşamı bireysel ve toplumsal düzeyde ele alıp geliştiren ve etik değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi misyon ediniyoruz. Bu anlamda kısa zamanda önemli faaliyetlere imza atan üniversitemiz yaptığı iş birlikleriyle de bilime, araştırma ve geliştirmeye katkı sunmaya devam etmektedir. Sanofi ile yapılan eğitim-öğretim iş birliği ülkemiz için de örnek bir sanayi akademi iş birliği olacaktır.”

Sağlık alanındaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi çeşitli platformda paylaşmak, birlikte düşünmek ve üretmek üzere adımlar atmaya devam edeceğiz.

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı  Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk, “Sanofi Türkiye olarak, yarım asrı aşkın bir süredir toplumun her kesiminin sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Sektörümüzün gelişimine katma değer sunacak önemli projeleri hayata geçiriyor ve pek çok kurum, kuruluş ve akademi ile başarılı iş birliklerine imza atıyoruz. Lokman Hekim Üniversitesi ve LHUSESAT iş birliğimizle de ilaç sektöründe çalışan genç profesyonellerin gelişimlerini desteklemeyi ve sektörümüzün ilerleyişine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Sağlık alanındaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi çeşitli platformda paylaşmak, birlikte düşünmek ve üretmek üzere adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Ekonomisi ve Sağlık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUSESAT) Hakkında

Sağlık Ekonomisi ve Sağlık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Lokman Hekim Üniversitesi bünyesinde Ağustos 2020’de faaliyete başlamıştır. Merkez, sağlık teknolojileri, sağlık ekonomisi ve politikası ile ilgili alanlarda bilginin aktarılması, sağlık sektöründe bilginin yaygınlaşması, rasyonel kaynak tahsisine ilişkin modeller geliştirilmesi ve bu alanda bilimsel çalışmalar yapılması amacıyla kurulmuştur. Seçkin akademik kadrosu ile düzenlediği pazar erişimi kursları, ekonomik değerlendirme çalışmaları ve Sağlık Ekonomisi Yüksek Lisans Programı ile kısa zamanda önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu eğitim faaliyetleri ile LHUSESAT, sağlık alanındaki yetkinliğin artmasına aracı olmayı ve ilaç erişiminin her basamağında ülkemize katkı sunmayı hedeflemektedir.

Sanofi Hakkında

Yenilikçi bir küresel sağlık şirketi olarak, amacımız doğrultusunda hareket ediyoruz: İnsan hayatını iyileştirmek için bilimin mucizelerinin peşindeyiz. Dünya genelinde yaklaşık 100 ülkedeki çalışanlarımız imkansızı mümkün kılan sağlık çözümleri sağlıyor, tıp pratiğini daha ileriye taşımak için çalışıyor. Sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu stratejimizin merkezine koyarken, dünya çapında milyonlarca hastanın adeta kaderini değiştiren sağlık çözümlerini ve hayat kurtaran aşıları sağlıyoruz.

Sanofi, EURONEXT: SAN ve NASDAQ: SNY borsalarında işlem görmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.