Libya'dan tahliyeler için 2 uçak gönderiliyor

Libya'dan tahliyeler için 2 uçak gönderiliyor

Libya'da güvenliği olumsuz etkileyen son gelişmeler çerçevesinde, Türk vatandaşlarının tahliye edilmesi amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca koordinasyon çalışmalarına başlandı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ve Kızılay ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda, Libya’da bulunan Türk vatandaşlarından 670'inin Türkiye’ye tahliyesi Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek.

Bu amaçla, THY’na ait tarifeli uçak bugün saat 14.00’de hareket etti, 2 adet özel tahliye uçağı da yine bugün saat 16.00 ve 18.00’de İstanbul’dan kalkacak. Özel tahliye uçakları ile 475, tarifeli uçak ile de 195 olmak üzere toplam 670 vatandaşın gün içerisinde Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

Libya'da Havalimanı’nda bekleyen vatandaşlar için 600 kişilik kumanya ile diplomatik misyonlarda görevli personelin acil gıda ihtiyacını karşılamak üzere Kızılay tarafından hazırlanan toplam 1.5 ton gıda malzemesi de özel tahliye uçakları ile Bingazi’ye gönderilecek. Libya’da bulunan diğer vatandaşların da Türkiye’ye dönme talepleri doğrultusunda, özel tahliye uçakları gönderilmeye devam edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :