M. Yazıcıoğlu Ağca'yı Neden kovdu

M. Yazıcıoğlu Ağca'yı Neden kovdu

BBP'li Usturbelli: Merhum başkan Yazıcıoğlu, 12 Eylül ihtilalinden sonra Ağca'yı tokatlayarak yanından kovdu!

Peki ama neden?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Reşat Usturbelli, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ihtilalden sonra Kenan Evren'i öldürmek isteyen Mehmet Ali Ağca'yı, tokatlayarak yanından kovduğunu söyledi.

Usturbelli, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Mehmet Ali Ağca'nın cezaevinden tahliye edilmesi sırasında ve sonrasında yanında bulunan Hasan Sekmen'nin daha önce Hendek İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu ancak istifa ettiğini, parti üyesi dahi olmadığını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından birisi olan Usturbelli, 1980 darbesi sonrasında Ağca'nın, cezaevinden kaçıp ya da kaçırıldıktan sonra esrarengiz bir şekilde, o zaman kaçak konumunda bulunan ve en yakın arkadaşlarının bile yerini bilmediği rahmetli Yazıcıoğlu'na bir şekilde ulaştığını ifade etti. Usturbelli, Ağca'nın Yazıcıoğlu'na Kenan Evren'i öldürmek istediğini söylediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Ağca, ebedi liderimize Kenan Evren'i ve ihtilal konsey üyelerinden birini, özellikle de Nurettin Ersin'i öldürmek istediğini söylüyor. Muhsin Yazıcıoğlu da bunun arkasındaki kirli oyunu seziyor, Ağca'yı yanından kovuyor, hatta tokatlıyor. Muhsin Yazıcıoğlu bu oyuna gelseydi bu karanlık oyunu sezmeseydi ülke bir kaos ortamına sürüklenecek belki uzun bir süre askeri yönetim devam edecekti."

Etiketler :