Mardin'de okulu ateşe verdiler

Mardin'de okulu ateşe verdiler

Mardin Nusaybin'de, ilçenin en kalabalık okullarından biri olan Atatürk Lisesi yakıldı.

Gece vakti okulun duvarlarından güvenliği aşarak bahçeye giren PKKterörörgütü sempatizanları okulun camlarını kırarak içeriye molotof attılar. Okulun giriş kısmında bulunan ve açık öğretim öğrencilerine bedava verilmek üzere istiflenmiş binlerce kitap bir anda tutuşarak büyük bir yangının çıkmasına sebebiyet verdi.

Okulun giriş katı ve kantini kullanılamaz hale geldi. Çok büyük bir maddi hasarın meydana geldiği bu saldırı okul yöneticilerinin sabah okula gelmesiyle fark edildi. Hemen gerekli kurumlarla temasa geçildi ve çocukların ortaya çıkan korkunç görüntüden etkilenmemesi için okultatiledilerek acilen tadilat çalışmaları başladı.

Yöneticilerin ve öğretmenlerin çok üzgün olduğu gözlenirken bazı Mardinli öğretmenlerin okulun bu hale getirilmesinden utanç duyduklarına dair cümleler sarf ettikleri görüldü. Kimi öğretmenlerse "Devletimiz bize iş verdi, öğretmenlik verdi. Ben nasıl bu yapılanları mazur görebilirim" diye bu saldırıya karşı çıktılar.

Mardinliler, "bir eğitim kurumunu eğitim yapamaz hale getirerek Kürt meselesine nasıl bir katkı yapılabilir" sorusunu tartışırken okulda görev yapan bir öğretmen bütün bu çirkin saldırılara rağmen yılmadan eğitim vazifesine devam edeceklerini ve Türk-Kürt çatışması çıkararak bu milleti bölmeye çalışanlara inat bu bölgeye hizmet etmeye, çocukları ve gençleri eğitmeye devam edeceklerini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.