Maskeli göstericiden ağır tahrik!

Maskeli göstericiden ağır tahrik!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran, otopsinin ardından dün toprağa verildi

Askeri kulübeye saldıran grup, Kuruçeşme mevkinde lastik yaktı, yolları trafiğe kapattı. Bağlar sokaklarını savaş alanına çeviren grup, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.
 
Karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır- Bingöl yolunu Lice ilçesi Fis Ovası mevkiinde 24 Mayıs’tan beri hendekler kazarak kapatan terör örgütü PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı. Fis Ovası mevkiinde eylemlerini sürdüren grubun bulunduğu yerden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ardından 2 kişi el yapımı patlayıcılarla jandarmanın mevzilerine kadar ilerledi. Askerler, kendilerine bomba attıklarını ileri sürdüğü 2 kişiye ateş açtı. Çıkan çatışmada Ramazan Baran, Abdullah Akkulu silahla, 1 astsubay ise el yapımı patlayıcıyla yaralandı. Yaralılar dün helikopterlerle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ramazan Baran, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
Yaralı astsubayın Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığını öğrenildi. Dün gece ameliyat edilen Abdullah Akkulu'nun durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
 
GÖSTERİCİLER 2. HAVA KUVVETİ KOMUTANLIĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI İNDİRDİ
 
Çatışmada ölen Ramazan Baran'n cenazesi, Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin taşınması sırasında yüzleri kapalı bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin telle örülü duvarından atlayarak direğe takılı bulunan Türk bayrağını indirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenin ardından bir grup, kepenklerin kapalı olduğu merkez Bağlar ilçesinde Göçmenler Caddesi üzerinde barikatlar kurdu, yolu trafiğe kapattı. Göstericiler, gelen polislere molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.
 
YÜZLERİ KAPALI GRUP HÜDA-PAR’LIYA SALDIRIDI
 
Törenin ardından yüzleri kapalı göstericiler Bağalar ilçesi Kuruçeşme kavşağında lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Daha sonra grup, araçların geçmemesi için arabaların etrafını sardı, araçlara zarar verdi. Grup, yolun üzerinde HÜDA-PAR’lı olduğu ileri sürülen bakkala saldırdı. İş yerinin camlarını indiren göstericiler, birçok araca zarar verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.