Meclis, mahkemeyi gösterdi

Meclis, mahkemeyi gösterdi

Meclis Başkanlığı, milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un iade için yaptıkları başvuruya olumsuz cevap verdi.

Meclis Başkanlığı, milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un iade için yaptıkları başvuruya olumsuz cevap verdi. Meclis Başkanlığı, Türk ve Tuğluk'un Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasını önerdi.

Behçet Güngör'ün haberi

Meclis Başkanlığı, milletvekilliğini geri isteyen Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'a olumsuz cevap verdi. Meclis Başkanlığı Türk ve Tuğluk'a Anayasa Mahkemesi'ne başvurun önerisinde bulundu. Anayasa Mahkemesi, DTP'yi 11 Aralık 2009 tarihinde kapatmıştı. Bu kapatmayla birlikte 37 kişiye 5 yıl ile siyaset yapma yasağı getirirken, DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile Diyarbakır Milletvekil Aysel Tuğluk'un milletvekilliği ise düşürülmüştü.
Türk ve Tuğluk, milletvekilliği düşürülmesi hükmünü kaldıran anayasa değişikliğine istinaden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e başvurdu. Şahin, bu yeni durumu Meclis'in hukukçularına inceletti. Hukukçular inceleme sonucunda Meclis'in Türk ve Tuğluk'un milletvekilliğini iade etme yetkisine sahip olmadığına kanaat getirdiler. Alınan bilgiye göre Meclis Başkanlığı hukukçuların bu görüşünü bir yazı ile Türk ve Tuğluk'a gönderdi. Fakat bu yazılar henüz kendilerine ulaşmadı. Milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi'nce düşürüldüğünü hatırlatan Meclis hukukçuları, iadenin de ancak mahkeme tarafından olabileceğini ifade etti. Meclis Başkanlığı, Türk ve Tuğluk'e "Haklarınızı geri alabilmek için Anayasa Mahkemesi'ne başvurun" önerisinde bulundu.

YENİŞAFAK


Etiketler :