Medipol'den büyük atak!

Medipol'den büyük atak!

Tıp öğrencilerine % 100 burs, Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne %100 İş garantisi sağlayan İstanbul Medipol Üniversitesi, Ombudsmanlık sistemiyle de üniversite işleyişinde şeffaflıkta bir ilke imza atıyor!

 

Uzun yıllardır sağlık alanında önemli işlere imza atan Medipol Sağlık Grubu, sağlıktaki deneyimini ve başarısını eğitime taşıyor.

Medipol Sağlık Grubu'nun köklü hizmet ve tecrübesinden ilham alarak güçlü, deneyimli bir akademik ve idari kadroyla hizmet verecek olanİstanbulMedipol Üniversitesi, bu yıl eğitime başlıyor.

Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından toplumsal sorunlara ve önceliklere duyarlı, aklı ve bilimselliği yaşam tarzı haline getirmiş kişileri özgür bir ortamda yetiştirmek; toplumun ihtiyacı olan bilgiyi üreterek ve uygulayarak tüm insanlığın yararına sunmak üzere kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin kurucu rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın.

2010- 2011 Öğrenim Yılı'nda Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri olmak üzere 4 fakültesi ve 48 personeliyle hizmet verecek olan İstanbul Medipol Üniversitesi, bu yıl eğitime 360 öğrenciyle başlayacak.

TIP LİTERATÜRÜNDE YETKİN BİR İMZA...

Türkiye'de ilk kez üniversite işleyişinde “Şeffaflık Sistemi: Ombudsmanlık” 1983'teki üniversite reformundan sonra İspanya üniversitelerinde ortaya çıkan “Ombudsmanlık”' Türk üniversitelerinde ilk kez İstanbul Medipol Üniversitesi'nde yürürlüğe giriyor.Üniversitemensuplarının haklarını savunmasında, şikayetlerini bildirmelerinde ve önerilerini iletmelerinde etkin bir yol olan Ombudsmanlık sistemi akademik gelişimin etik çerçeve içinde sürdürülmesini sağlıyor.

Üniversite çatısı altındaki her bireyin hak ve özgürlüğünü koruyacak, gerekli durumlarda bunun savunulması sorumluluğunu taşıyacak, üniversitenin yürüttüğü programların kalitesini arttıracak ve sorunlara adil ve çözümcü bir yaklaşım getirecek olan Ombudsmanlık sistemini ilk yılı itibariyle yürürlüğe koyan Medipol Üniversitesi, üniversite işleyişinde şeffaflıkta bir ilke imza atıyor.




 

Etiketler :