Memur-sen, Zonguldak mesajı‏

Memur-sen, Zonguldak mesajı‏

MADENCİLERİMİZİN SAĞ-SALİM KURTARILACAĞINI UMUYORUZ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Karadon Müessese Müdürlüğü'nde, meydana gelen grizu patlaması milletimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir.

Patlama sonucu kömür ocağından mahsur kalan 30 işçinin bir an önce, sağ-salim kurtarılarak ailelerine, iş arkadaşlarına ve milletimize müjdeli haberin verilmesini bekliyoruz.

Kaza haberinin duyulmasından sonra, bakanlarımızın ve yetkililerimizin olay yerine giderek kurtarma çalışmalarını yerinde izlemesi ve çalışanlara moral vermesinin önemine karşılık, bu tür kazaları artık yaşamak istemediğimizi de ifade ediyoruz.

İş kazası olarak nitelenen kazaların dışında; ihmal, yeterli güvenlik önleminin alınmaması, iş güvenliğinin sağlanmaması, denetim eksikliğinden kaynaklanan kazaların sona ermesini beklemek, hepimizin en doğal hakkıdır.

Evinin ekmeğini taştan çıkarmak için, yerin yüzlerce metre altında ter akıtan emekçi vatandaşlarımızın kurtarılması için devletimizin bütün imkanlarının seferber edildiğini görmek, memnun edici olsa da, bu tür kazaların tekrar yaşanmasının önüne geçilmesi, bu alanda yapılacak en iyi çalışmadır.

Bu vesile ile, maden ocağında mahsur kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını beklerken, kurtulmayı başaran işçilerimize geçmiş olsun diyor, en kısa sürede çalışmaların tamamlanması beklentimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :