“Mesnevî Okumaları” Yeniden Başladı

“Mesnevî Okumaları” Yeniden Başladı

Mevlana'nın ölümsüz eseri Mesnevi'sini merak edenler için Türkiye Yazarlar Birliği’nin önemli ve sürekli faaliyetlerinden biri olan “Mesnevî Okumaları” 24 yıldır olduğu gibi yine yüz yüze devam edecek.

TYB, Dünyayı sarsan ve Türkiye'de de etkili olan korona virüs döneminde Mesnevî Okumalarını YouTube kanalı üzerinden sürdürmüştü.

"Mevlânâ Celâleddin Muhammed’in, önemli eseri Mesnevi-î Şerif’teki dinî ve manevî öğüt ve tavsiyelerinin şerh edilerek günümüz Türkçesiyle geniş ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmasının esas alındığı okumalar büyük ilgi görmeye devam ediyor.

5 Eylül 2022 tarihinde TYB Genç Kahvede ’de başlayan “Mesnevî Okumaları” nın ilk konuğu Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu oldu.

Bundan sonra da gelenek olduğu üzere her pazartesi devam edecek dersleri Mesnevi üzerine yıllardır çalışmalar yapmış olan akademisyenler; Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Zülfikar Güngör, Doç. Dr. Yakup Şafak ve Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Coşkuner dönüşümlü olarak devam ettirecekler.

Yeni dönemde de okumalar kayıt altına alınıp TYB’nin YouTube hesabından yayınlanacak.

img-5450-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.