Metiner krizi programı kilitledi

Metiner krizi programı kilitledi

8. Gün'de bu kez milletvekilleri aday adayları kapıştı. AKP aday Mehmet Metiner partisi için sağcı denilince çileden çıktı, stüdyodaki tartışma kilitlendi.

TV 8 ekranlarında yayınlanan 8. Gün hararetli bir seçim tartışmasına sahne oldu. Milletvekili aday adaylarının katıldığı programa Mehmet Metiner'in tepkisi damga vurdu.

Programın siyasetçi olmayan konuklarından osyal bilimci Esra Arslan AKP'nin siyasal kimliğini 'sağ'da konumlandırıp, 'neo liberal kapitalizmin göbeğine oturmuş' olduğunu söyleyince Mehmet Metiner adeta kıyameti kopardı. Arslan'ın herhangi siyasi bir partiye üye olmadığı için AKP'yi siyasal olarak analiz etmeye hakkı olmadığını söyleyen Metiner bu tavrında ısrar edince stüdyoda büyük tepki topladı. 'CHP'li biri bunu söylerse anlarım ancak siz bağımsız ve dışardan bakan biri olarak bunu söyleyemezsiniz' diyen Metiner, Arslan'ın "AK Parti" yerine "AKP" demesine de kafayı takınca tartışma içinden çıkılmaz hale geldi.

Programın diğer katılımcılarından Enver Aysever, Haluk Şahin ve Ümit Özdağ Metiner'in tavrını eleştirerek herkesin AKP'yi de diğer siyasi partileri de eleştirebileceğini söylediler. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Metiner, AKP'nin ne sağda ne solda olduğunu söyleyerek "size 'muhafazakar demokrat' kavramını sabaha kadar anlatabilirim" dedi.

Tartışmanın ilerleyen bölümlerinde yeniden söz alan Esra Arslan Türkiye'deki siyaset yapma kültürünü eleştirince stüdyo yine karıştı. Mehmet Metiner'i ima ederek 'Bir partinin adı budur ve bunu böyle söylemeye mecbursunuz diye dayatmak çok yanlış. Kuzel Kore parlemantosundaki kavgalarını sahnelerini görmek istemiyoruz. Ben aday adaylarının sakin bir şekilde kendilerini ifade etmeleri gerektiğini hatta psikolojilerini kontrol edemiyorlarsa tedavi olmalarını tavsiye ediyorum' dedi.

Arslan'ın sözleri üzerine çileden çıkan Metiner, programın moderatörü Gökmen Karadağ'ı uyararak defalarca 'kalkıp giderim ha!' dedi. Karadağ'ın sakinleştirdiği Metiner, Arslan'a 'asıl sizin tedavi görmeniz gerekiyor' diyerek tepkisini sürdürdü.

İşte o anlar:

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.