Miami Heat Sahasında Brooklyn Nets’e Fırsat Vermedi

Miami Heat Sahasında Brooklyn Nets’e Fırsat Vermedi

NBA Doğu Konferansı’nda lider olan Miami Heat (37-20) misafir ettiği sekizinci sıradaki Brooklyn Nets’i (29-27) baştan sona çekişmeli geçen müsabakada 115-111 mağlup etti.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Lowry; Brooklyn Nets ise Brown, Edwards, Griffin, Mills, İrving ilk beşi ile başladı.

Maça Nets hızlı başladı ama ilerleyen dakikalarda Heat arayı kapattı ve büyük çekişmeye sahne olan ilk çeyrek berabere bitti: 26-26.

İkinci çeyrekte ise bariz bir Miami Heat hakimiyeti vardı. Boşta adamı bulana dek topu çok iyi dolaştırarak sayı bulmayı yeğleyen Miami Heat takımı ilk devreyi yedekten oyuna giren Tyler Herro ve Gabe Vincent’ın da katkılarıyla 64-58 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe Miami Heat fırtına gibi başladı ve farkı bir ara 21 sayıya kadar açtı. Üstün oyununu devam ettiren Heat üçüncü çeyreği 91-76 önde kapattı.

Dördüncü çeyrek ise Brooklyn Nets’in farkı kapatmak için ciddi bir efor sarfettiği bir 12 dakikaya sahne oldu. Kyrie İrving’in bunda payı büyüktü. Nitekim farkı 1 sayıya kadar düşürdüler maçın bitmesine 38 saniye kala. Ama Heat’in maçı vermeye niyeti yoktu ve maçı kazanmasını bildi. Özellikle Kyle Lowry bu çeyrekte attığı kritik sayılarla farkın kapanmasına müsaade etmedi.

Miami Heat takımında Bam Adebayo 19 sayı/14 ribaunt/4 asist, Duncan Robinson 17 sayı/4 ribaunt/3 asist, Tyler Herro 15 sayı/7 ribaunt/1 asist, Jimmy Butler 13 sayı/6 ribaunt/3 asist, Kyle Lowry 13 sayı/3 ribaunt/6 asist, Gabe Vincent 11 sayı/3 ribaunt/1 asist, P.J. Tucker 10 sayı/8 ribaunt/1 asist, Max Strus 9 sayı/4 ribaunt/1 asist, Dewayne Dedmon 8 sayı/3 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Miami Heat takımında oynayan milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven karşılaşmada süre almadı.

Brooklyn Nets takımında Bruce Brown 11 sayı/5 ribaunt/0 asist, Kessler Edwards 13 sayı/5 ribaunt/0 asist, Blake Griffin 8 sayı/4 ribaunt/0 asist, Patty Mills 9 sayı/2 ribaunt/2 asist, Kyrie İrving 29 sayı/9 ribaunt/5 asist, Cam Thomas 22 sayı/4 ribaunt/4 asist, James Johnson 9 sayı/2 ribaunt/1 asist, Day’Ron Sharpe 10 sayı/12 ribaunt/3 asist ile oynadı.

Brooklyn Nets geçtiğimiz Perşembe günü NBA tarihinin en önemli takaslarından birini gerçekleştirmişti. Beklediği verimi bir türlü alamadığı yıldız oyuncusu James Harden’ı Philadelphia 76ers’a gönderen Nets, karşılığında Ben Simmons, Seth Curry ve Andre Drummond’ı almıştı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Müsabaka öncesinde ve molalarda “Siyahi Amerikalıların Tarihini Anma Ayı” kutlamaları çerçevesinde yapılan çok çeşitli gösteriler seyircileri eğlendirdi. NBA All Star takımına seçilen Jimmy Butler seyircisinden alkış aldı. Nets’in süper yıldızı Kevin Durant sakatlığı sebebiyle maçta oynamadı. Maçta hatırı sayılır sayıda Brooklyn Nets taraftarı da vardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.