Mimar Sinan Camii'ne Erdoğan imzalı hitabe

Mimar Sinan Camii'ne Erdoğan imzalı hitabe

Ataşehir Mimar Sinan Camii açıldı. Caminin dış duvarında Erdoğan tarafından yazılmış bir hitabe var..

Başbakan Erdoğan'ın isim babası olduğu ve inşaatını sık sık ziyaret ettiği Ataşehir Mimar Sinan Camii Ramazan'ın ilk cuma namazıyla açıldı.

CAMİ AVLUSU DOLDU TAŞTI

22 ayda tamamlanan caminin ibadete açıldığı gün Ramazan'ın ilk gününe ve ilk Cuma'sına rastladı. Cuma namazı için camiye gelen cemaat dışarı taştı. Cami avlusu da tamamen doldu. Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba ve Irak Ulusal Meclis Başkanı Usüme El Nuceyfi'yle birlikte camiye giren Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Ramazan konulu hutbesini dinledi.

FİKİR BABASI ERDOĞAN

İstanbul'un yeni ve modern yerleşim yerlerinden Ataşehir'de Mimar Sinan'ın şaheseri Selimiye Camii'nin bir benzeri olarak yapılan camiye Mimar Sinan adı verildi. Fikir babalığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı cami projesinin Mimarlığını Muammer Hilmi Şenalp yaptı. Erdoğan'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidiş gelişlerinde uzaktan incelediği zaman zaman ziyaret ettiği cami inşaatı TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

CAMİYE ERDOĞAN İMZALI HİTABE

40 milyon TL harcanan caminin dış duvarına konulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı hitabe dikkat çekti. 'Mimar Sinan'ın Ruhuna İthaf' adlı bir kitabede Erdoğan, Sinan'a şöyle seslendi:

'Bu ad, hayırseverlerinden, dernek yöneticilerine. müteahhitinden işçisine, mimarından müzehhibine, imamından cemaatine bütün torunlarının, yüksek huzurunda sana muhabbetlerini ve saygılarını gösterebilmek içindir. Seni sevdiğimizi bi diye, bu topraklara nakşettiğin sebillerden akan su gibi aziz ol. Yüce Allah'ın rahmeti ve muhabbeti üzerine olsun.

Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan... '




 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.