Minikler okula başladı

Minikler okula başladı

İlköğretim okulları ile okul öncesi eğitime yeni kayıt yaptıran öğrenciler, bu gün anne babaları ile okullu oldu.

Abla ve ağabeylerinden bir hafta önce okula başlayan minikler, 4 gün boyunca uyum programına alınacak. Program ile küçük öğrencilerin okul kaygılarının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme, ortamı tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi amaçlanıyor.

Yaklaşık 28 bin öğrencinin ders başı yaptığı Bursa'da, referandumdan dolayı da okula bir gün geç başlayan minikler ilk gün anne babaları ile sıraya oturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren anne babasının elinden tutan minikler okulların yolunu tuttu. Heyecanlı oldukları gözlenen minikler, okulun ilk gününde de büyükleri ile sınıfta yerini aldı. Anne babası ile sınıfa giren minikler, öğretmenleri ve sınıf ortamı ile büyükleri ile beraber tanıştı.

Okula ilk kez başlayan öğrencilerden anaokuluna gidenlerin rahat oldukları gözlenirken, gitmeyenlerin ise tedirgin oldukları gözlendi.

Bursa Atatürk İlköğretim okulunda eğitim öğretime başlayan minikler, 09.30'dan itibaren sınıflara alınmaya başlandı. Bursa Atatürk İlköğretim Okulu müdürü Ceylan Çevik, tarafından aile ve öğrencilere yönelik bilgilendirme konuşmasının ardından minikler isimleri okunarak sınıflara alındı. Anne babaları ile birlikte sınıflara giren minikler burada belli bir süre büyükleri ile oturduktan sonra aileler dışarı alındı. Çocuklarını bahçede bekleyen anne babalarında heyecanları dikkatlerden kaçmadı. Özellikle ilk çocuklarını okula getiren anne babalar büyük heyecan yaşarken, ikinci, üçüncü çocuklarını okutanlarda ise tecrübenin verdiği rahatlık vardı.

Çocukları ile okula başlamanın heyecanının yaşadıklarını anlatan veliler, "Bugün ilk gün olduğu için bizde de çocuğumuz için heyecan var. İnşallah hayırlı olur. Anaokuluna giden çocuklarımız okula alışkın ancak gitmeyenlerde büyük korku oluyor." şeklinde konuştu.

Etiketler :