MÜJDE AR'IN EROTİZM SIRRI

MÜJDE AR'IN EROTİZM SIRRI

Müjde Ar da kullanılmış. TSK'nın 24 radyosu çıktı. Her meslekten TSK'nın ajanı var...

'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı'nın ortaya çıkmasından sonra Genelkurmay Karargahı'ndaki soruşturma ekibinde yer alan bir subayın ihbar mektubuyla birlikte CD içerisinde gönderdiği belgeler arasında ilginç bilgiler çıktı.

HALKI MÜJDE AR'LA ALDATMA PLANI


Genelkurmay'in psikolojik harekat kapsamında TSK'nın tanıtımını sağlayacak TV programları yapmayı planladığı belirlendi. 'Müjde Ar'la psikolojik harekat yapılacak'

Uzman şirketlere yaptırılacak programlarda sunumun ünlü isimlere yaptırılması benimsendi. Listedeki en ilginç sunucu isimleri ise Müjde Ar, Çağla Şıkel ve Arzum Onan oldu.

Kamuoyu oluşturabilecek

Faaliyet çizelgesinde çalışmalar şu şekilde anlatıldı: "TSK ile ilgili olarak hazırlanan programların geniş kitlelere ulaşabilmesi için hazırlanan programlar hedef kitleler için ilgi çekici hale getirilecektir. Programlar; TSK'nın tanıtımını yapacak, halkla bütünleşmeyi sağlayacak şekilde hazırlanacaktır. Programların sunumu Rutkay Aziz, Çetin Tekindor, Haluk Bilginer, Kenan Işık, Sümer Tilmaç, Müjde Ar, Erdal Özyağcılar, Çağla Şıkel, Arzum Onan, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Leman Sam, vb.) gibi "kamuoyu yaratma gücü" bulunan ve izleyiciler tarafından beğenilen oyuncu, tiyatrocular tarafından sunulacaktır."

Yapımların içeriği...

Birkaç bölüm olarak ve yarı belgesel yarı TV filmi şeklinde hazırlanacak programlarda işlenmek üzere şu konular tespit edildi: "Askerliğini yapmış kişilerin çeşitli konulardaki hatıraları. Hatıralar bir senaryo dahilinde TV filmi veya skeçler şeklinde aktarılacak. Emekli veya vefat etmiş komutanların tanıtımı. Komutanın yaşamı, felsefesi, komutanla ilgili anılar, komutanın kendi hatıraları sunulacaktır. Şehit ve gazi isimleri verilen havaalanı, kışla, atış poligonu, cadde, park, bahçe, sokak vb. yerlerin hikayeleri.”

NEVRUZ FM'NİN SAHİBİ GENELKURMAY ÇIKTI

Yeni belgeler, TSK'nın internet sitelerinin yanı sıra birçok radyo istasyonu kurduğunu da ortaya koydu. Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sunumdaki bilgilere göre, Genel-kurmay'ın 5, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 12, Deniz Kuvvetleri'nin 3, Jandarma'nın 3 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 radyosu bulunuyor. Bunlardan en ilginci ise Van'da yayın yapan Nevruz FM.

İkinci subayın gönderdiği belgeler, TSK'nın internet sitelerinin yanı sıra birçok askerî radyo kurduğunu ortaya koydu. Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Bilgi Destek Grup Komutanlığı' sunumunda yer alan bilgilere göre 5'i Genelkurmay, 12'si Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 3'ü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 3'ü Jandarma Genel Komutanlığı ve 1'i Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere toplam 24 radyo kuruldu. Ayrıca Bilgi Destek Grup Komutanlığı'na bağlı Ankara, İstanbul, Elazığ, Diyarbakır ve Afganistan'da 5 mobil radyo bulunuyor.

24 RADYO KURULMUŞ

TSK Afet Bilgilendirme Radyosu (Ankara)

Diyar FM (Diyarbakır)

Güven FM (Şırnak, Siirt, Mardin, Kuzey Irak)

Radyo Türkiyem (Afganistan-Kabil)

Mehmetçik FM (Kosova Prizren)

Sümbül FM (Hakkari)

Dost FM (Tunceli-Hozat)

Türkiyem FM (Bingöl)

Sancak FM (Bingöl-Adaklı, Kiğı)

Lale FM (Muş merkez, Varto, Hasköy)

Göl FM (Bitlis merkez, Tatvan)

Süphan FM (Ağrı Patnos)

Ağrı Dağı FM (Ağrı, Iğdır)

Kardelen FM (Van Çaldıran)

Nevruz FM (Van Erciş)

Kura FM (Ardahan)

Fıstık FM (Siirt)

Poyraz FM (Kocaeli Gölcük)

Leventler FM (İzmir Foça)

Aksaz FM (Muğla Marmaris)

Yöre FM (Tokat, Amasya, Sivas, Ordu, Tokat-Reşadiye-Topçam)

Tunç FM (Tunceli)

Sınır FM (Hakkari Yüksekova)

Sahil Güvenlik FM (İzmir, Aydın, Manisa)

VALİ YARDIMCISI DA ERGENEKON SANIĞI DA AJAN OLARAK KULLANILMIŞ

Üçüncü ihbar mektubu, çeşitli meslek gruplarından vatandaşların istihbarat elemanı gibi kullanıldığını ortaya çıkardı. Bir belge içerisinde istihbaratta kullanılan 'personeller' sıralanarak haklarında değerlendirmeler yapılıyor. Bilgi alınan personeller arasında vali yardımcısından kaymakama, Ergenekon sanığından kitap yazarına, avukattan ilçe milli eğitim müdürüne kadar çok sayıda isim bulunuyor.

Personeller, Jandarma Binbaşı Halkla İlişkiler Subayı Osman Uçar ile Piyade Binbaşı Levent Aksu'ya bağlı olanlar olarak ayrılmış. Bu isimler arasında Ergenekon sanığı Sevgi Erenerol da bulunuyor. Erenerol'un kimlik bilgilerinin yer aldığı formda siyasî temayülü olarak 'milliyetçi' tanımlaması yapılıyor. Kanaat bölümünde, "Ülke menfaatleri açısından elinden gelen bütün gayreti gösterir, sağlıklı ve somut bilgiler verir. Makam ve mevki hırsı yoktur. TSK ile iyi geçinme, destek görme temayülü içerisindedir. Misyonerlik ve Fener Rum Patrikhanesi faaliyetlerine karşı propagandalarda kullanılabilir." ifadeleri yer alıyor.

Personel arasında adı geçen çarpıcı isimlerden biri Pendik kaymakamlığı ve İstanbul vali yardımcılığı görevlerinde bulunan H.Dn. Duran. Personel formunda ülke menfaatleri açısından elinden gelen bütün gayreti gösterdiği belirtilerek, sağlıklı ve somut bilgiler verdiği, 2004 yerel seçimleri öncesinde yapılan bölgesel araştırmalarda yardımcı olduğu anlatılıyor.

CUMHURİYET YAZARI ÜMİT ZİLELİ DE AJANLIK YAPMIŞ

Gazeteci Ümit Zileli için İstanbul ili genelinde irticai ve misyoner faaliyetler hakkında bilgi verdiği açıklanıyor. Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü A.A., Sakarya Üniversitesi'nde memurluk yapan A.Ş. de irticai faaliyetler hakkında bilgi veren personel arasında. B.B. isimli personel için ise şu değerlendirme yapılmış: "İrticai konularda iyi araştırma yapmaktadır. Çeşitli tarihlerde İstanbul ili genelinde ADD ve irticai örgütlere yönelik bilgi alınmış, 2000–2001 tarihleri arasında sürekli temas kurulmuş ve ilişkiler devam etmektedir." Araştırmacı-yazar U.Y. için 'Devlet aleyhindeki oluşumlar hakkında bilgi alınabilir, istenilen temalar kitaplarına verilebilir'. denilirken, Batum ve Havalisi Kültür Derneği'nde görevli Burhan Pehlevan'dan Gürcü oluşumlar ve faaliyetleri konusunda bilgi alındığı anlatılıyor.

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.Ç.'nin personel olarak gösterildiği formlarda eski Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü H.Y.'nin sağlıklı ve somut bilgiler verdiği makam ve mevki hırsı olduğu için TSK ile iyi geçinme, destek görme temayülü içerisinde bulunduğu belirtiliyor. H.Y.'nin irticai faaliyetler konusunda bilgi verdiğine değiniliyor. Sancak Motel Kumburgaz otel işletmecisi R.S.'nin Silivri, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Avcılar ilçelerinde mafyanın etkileri ile beyaz kadın ticareti konusunda bilgi veren bir personel olduğu anlatılıyor. Personel Bilgi Formu'nda yer alan bilgilerden bazıları şöyle:

S.O.: Yunanistan'ın ülkemize yönelik turizm alanındaki karşı propaganda faaliyetleri konularında bilgisi olduğunu belirtmiştir. Telefonla irtibatlarımız devam etmektedir.

S.T.: Pendik, Kartal ve Kadıköy ilçelerinde geniş çevresi olduğundan bu ilçeler ile ilgili irticai yapılanma hakkında kendisinden sağlıklı bilgi alınmaktadır.

Veteriner S.P.: Dilovası beldesindeki bölücü ve irticai yapılanma ile ilgili kendisinden bilgi alınmıştır.

Avukat Ş.B.: Çeşitli tarihlerde İstanbul ili genelinde irticai ve bölücü örgütlere yönelik bilgi alınmıştır.

Y.S.: Yeşilyurt, Florya/Bakırköy Restaurant işletmecisi. Asker şahıslarla çok iyi diyalog içerisindedir. Çevresi çok geniştir. Müzik piyasasının önde gelen şirketleri ile bağlantısı vardır. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü aleyhinde kaset çıkaran şahısların durumu hakkında araştırma yapar.

Ö.E.: Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve ADD başkanıdır. Sultanbeyli ilçesinin etnik, bölgesel, irticai ve bölücü terör örgütleri hakkında bilgisine başvurulmuştur.

Etiketler :