Müslüman çocuğa eşcinsel aile!

Müslüman çocuğa eşcinsel aile!

Hollanda'da Lahey Mahkemesi'nin, Azeroğlu ailesinin 2 çocuğunun eşcinsel koruyucu aileye verilmesi yönünde karar alması aileyi derinden sarstı.

Konu ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Olayın bize intikal ettirilmesi durumunda aileye yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuşması anne Nurgül Azeroğlu'nu sevindirdi.

Mahkeme kararıyla ilgili olarak konuşan anne Nurgül Azeroğlu, "Başbakanımız Sayın Erdoğan'dan bize yardımcı olmalarını istemiştik. Başbakanımızın, çocuklarımızın Hollandalı lezbiyen aileye verilmemesi konusunda yardımcı olacağını duyunca çok sevindik. Bu durum bizim için en büyük mutluluk. Çocuklarıma kavuşmanın hayaliyle yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Baba Hanlar Azeroğlu ise şuan için konuşmak istemediğini ifade ederken, aile şimdiden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde Lahey Mahkemesi, Türk çocukların Hollandalı lezbiyen aileye verilip, verilmemesi konusunda duruşma yapmış ve karar 17 Aralık 2008 tarihine ertelenmişti.

Yapılan duruşmada ise Lahey Mahkemesi 2 çocuğun eşcinsel koruyucu aileye verilmesi yönünde karar aldı.

Karara büyük tepki gösteren Müslüman aileler, "Müslüman bir Türk çocuğunun lezbiyen çifte verilmesini mahkeme nasıl açıklayacak bilmiyoruz fakat kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Nurgül ve Hanlar Azeroğlu çifti evliliklerinin 10'uncu yılında ilaç tedavisi sonrasında 3 çocuk sahibi olmuştu. Annenin, 2004 yılında, 6 aylık çocuğunu bir kaza sonucu düşürmesinin ardından, ailenin çocuklarına el koyan Hollanda Gençlik Dairesi, çocukları 2004 yılında Hollandalı lezbiyen koruyucu aileye vermişti.



iha

Kaynak:Haber Kaynağı