Müsteşar-Memur Kapışması

Müsteşar-Memur Kapışması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir’in İş-Kur çalışanlarına yönelik sarfettiği, “İşin, işçinin peşinde koşacak memur İş-Kur’da yok. Yeterli vasıfta değiller.” şeklindeki sözlerine Büro Memur-Sen’den tepki geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir’in İş-Kur çalışanlarına yönelik sarfettiği, “İşin, işçinin peşinde koşacak memur İş-Kur’da yok. Yeterli vasıfta değiller.” şeklindeki sözlerine Büro Memur-Sen’den tepki geldi.

İş-Kur Genel Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulunan Büro Memur-Sen üyeleri Müsteşar Aydemir’i eleştirdi.

Eylemde konuşan Büro Memur-Sen Ankara 25 Nolu Şube Başkanı Yıldırım Akbaba, Müsteşar Aydemir’in İş-Kur çalışanlarını derinden yaraladığını vurguladı.

Aydemir’in yaptığı, “İşin, işçinin peşinde koşacak memur İş-Kur’da yok. Yeterli vasıfta değiller. İşsizliğin 1–2 puanı İş-Kur’un yetersizliğinden” şeklindeki sözlerini eleştiren Akbaba, “Binlerce İş-Kur çalışanın temsilcisi Büro Memur-Sen olarak Sayın Müsteşar’a sesleniyoruz: Ülkemizde işsizliğin yüksek oluşu İş-Kur personelinden mi kaynaklanmaktadır. Yoksa işsizlik canavarıyla baş edemeyen yöneticilerden mi? İş-Kur personeli üzerine düşen görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmekte ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Ancak anlaşılan Sayın Aydemir, kendi başarısızlığını İş-Kur’u günah keçisi ilan ederek gölgelemek istemektedir.” dedi.

Müsteşar Aydemir’in İş-Kur’u hedef almasının altında İş-Kur’un kapısına kilit vurup, özel istihdam bürolarıyla işsizliğin azaltılacağını sanan kolaycılık yattığını belirten Akbaba, İş-Kur’u devre dışı bırakarak, özel istihdam bürolarına milyarlar yatırmanın işsizliğe çare olmayacağını, aksine işsizliğin daha da büyümesine yol açacağını vurguladı.

“Kimse İş-Kur çalışanlarının ekmeğiyle oynamamalıdır. İş-Kur çalışanlarının ekmeğiyle oynayanları ekmek çarpar.” diyen Akbaba, Müsteşar Aydemir’e özür dile çağrısında bulundu.

 Akbaba, “Büro Memur-Sen olarak, kamu çalışanlarının iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Müsteşarlık makamları gelip geçicidir. Asıl önemli olan bu aziz milleti iş sahibi yaparak mutlu, huzurlu kılmak ve refahtan daha çok pay alan bir konuma yükseltmektir. İş-Kur çalışanları işlerini nekadar çok severek yaparsa elbette ülkemizdeki işsizlikte o derece azalacaktır. Sayın Müsteşar gönülleri kırmak, incitmek ve huzursuzluk oluşturmak yerine gönüller kazanmayı seçmelidir. Sayın Aydemir’i yaptığı açıklama nedeniyle tüm İş-Kur personelinden özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde Aydemir, kamu çalışanlarının nezdinde kötü bürokrat imajından asla kurtulamayacaktır.”dedi.

 

Etiketler :