Naci AYDIN öğretmenleriyle vedalaştı

Naci AYDIN öğretmenleriyle vedalaştı

Iğdır İMKB Ortaokulu Müdürü Naci Aydın 2014-2015 Eğitim öğretim yılında, sekiz yıl görev yaptığı okuldan başka bir okula tayin nedeniyle ayrılacağı için veda toplantısı yaparak öğretmenleriyle vedalaştı.

Konuşmasına “Değerli arkadaşlar, bugün duygusal bir konuşma yapmayacağıma dair kendime söz verdim. Sekiz yıldır görev yaptığım bu okuldan ve arkadaşlarımdan ayrılmak inanın çok zor geliyor; belli bir yaşanmışlık var, dostluklar var. Buradaki kardeşlik ortamı bambaşka. Bazı arkadaşlar burada kalmam için çok ısrar ettiler fakat ben eğitim heyecanımın devamı için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Elbette sizleri bırakmayacağım, sık sık görüşeceğiz, ziyaretinize geleceğim,” diyerek başlayan Aydın, “Okulumuzda seksen öğretmenimiz ve çok güzel bir ortamımız var. Yirmiye yakın arkadaşımız askerlik ve tayin nedeniyle aramızda bulunamasalar da yeni arkadaşlarımız geldi ve ben bu güzel ortamın artık bozulmayacağından eminim. Gitmeden önce sizlere birkaç önerim olacak. Okulumuz çok genç kadroya sahip öğretmenlerden mevcut ve 2000’e yakın kalabalık bir öğrencimiz var. Ben bugüne dek Milli Eğitim Müdürlüğüne hiçbir zaman öğretmenimi şikâyet için gitmedim. Bu okulumuzda hiçbir sorun olmadığından değil elbette, bu başarı okulumuz öğretmenlerinin özveriyle, heyecanla, sabırla çalışmasından dolayı mümkün oldu. Karşılıklı anlayış ve fedakârlıklarla bugünlere geldik. Hiçbir öğretmenim bugüne kadar gelip de ‘Şu şöyle, bu böyle diyerek bana veya başka bir arkadaşına saygısızlık etmedi. Herkes birbirinin görüşüne kişiliğine saygı duydu. Bundan böyle de inşallah böyle devam eder.  Yeni gelen öğretmenlerimiz de diğer arkadaşlarımız gibi sınıf içindeki sorunlarını güçleri yettiğince çözümleme gayretinde olurlarsa eğitim öğretimimiz de aksaklıklar olmaz. Tabi ki yetişemediği yerde idareci arkadaşlarımız yanınızda olacaklar. Bu bizim görevimizdir.” dedi.

Velilere ve öğrencilere karşı davranışlara da değinen Naci Aydın “Bazı öğretmen arkadaşlarımız, teneffüsünü dahi öğrencisine, velisine ayırarak da fedakârlık ediyor. Veli ile birebir görüşmenin faydalarını sizlerle her toplantımızda paylaştık. İnsan ilişkilerindeki başarımızın diğer başarılarımıza yansıdığını biliyoruz ve inanın bu çok önemli. Okul Aile Birliğimizle birlikte hareket etmemiz eğitime olumlu katkılar sağlıyor. Veli, öğretmenin öğrencisiyle ilgilenmesinden her zaman mutluluk duyar ve çocuğuna ilgisi artar. Aynı şekilde velinin de çocuğuyla ilgilenmesi öğretmeni mutlu eder. Bu yüzden elimizden geldiğince iletişimimizi devamlı hale getirelim. Tabi ki istenmeyen durumlarla da karşılaşıyoruz. Sıkıntı ve sorunları hep beraber açacağız. Düşünün, bir velimiz herhangi bir sebepten öfkeyle okula gelse ve o anda bir öğretmenimiz güler yüzle ‘Hoş geldiniz’ dese o velide kızgınlık kalır mı? Hemen sakinleşir, okuldan güler yüzle ayrılır. Fakat karşılık bulamadığını, kendisiyle ilgilenilmediğini düşünün. O zaman sorun önemsizse bile büyüyecektir. Çalıştığımız okul gerek veli gerekse öğrenci açısından zor bir okul, bunun farkındayız fakat zorluklarla mücadele etmemiz gerekmektedir. Okulda son gününüz bile olsa elinizden gelenin en iyisini yapmaktan asla vazgeçmeyeceksiniz ve başınızı yastığınıza koyduğunuzda vicdanınız rahat olacak.” dedi.

Yaz tatilinde okulun ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini vurgulayan Naci Aydın, “Okulumuzun boyaya ihtiyacı zaruri olduğu için ‘Ne olursa olsun boyatacağım’ diyerek bu işe kolları sıvadım. Milli Eğitim Müdürlüğünden sadece boya talebimiz oldu. Birkaç arkadaşla görüşerek sponsor bulduk. Hamdolsun hem dış cephesini hem içini boyattık. Birkaç sorunumuz kaldı, onları da inşallah eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde en kısa zamanda halledeceğiz,” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin bir kısmının ekim ayı başında yayladan döneceklerini de hatırlatan Naci Aydın “O öğrencilerimizi de düşünerek programlarınızı biraz esnetmenizi rica edeceğim, her birini ayrı ayrı kazanmak bizim amacımız olmalı. Onların bize emanet olduğunu unutmayalım. Arkadaşlar ağaç yaşken eğilir. Gerek öğrencilerimize gerekse okulumuza sahip çıkalım. Herhangi bir meselede çocuğa kızmak, bağırmak yerine ailesiyle görüşerek her türlü sorunu çözümleyebiliriz. Bir nebze de olsa uygun olmayan davranışlarından kurtulmalarını hızlandırabiliriz. Hiçbir zaman ‘bana ne’ dememeliyiz ki bu zaten bir süre sonra sorun olarak sizin karşınıza çıkar. Her öğretmen kendi öğrencisiyle ilgilenmeli, her türlü sorununda yanında olduğunu ona hissettirmelidir. Bu yıl çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma konusunda da biraz daha çaba harcayalım, bunu önemle hatırlatmak istiyorum.” dedi. Müdür Naci Aydın konuşmasını “Değerli arkadaşlar benim üzerinizde bir hakkım varsa helali hoş olsun, siz de hakkınızı helal edin,” diyerek tamamladı.

Okul öğretmenleri Naci Aydın’ın başka bir okula gidecek olmasını kabul etmeye çalışırken, Müdür yardımcılarından Yasin Küçükseymen şöyle dedi; “ Sekiz yıl boyunca birlikte çalıştığım değerli müdürüm Naci Aydın’ın okuldan ayrılıyor olmasının hüznünü yaşıyorum. Öncelikle kendisine yeni okulunda başarılar diliyorum. Naci Bey Iğdır’ın en kalabalık ve en büyük okulunda tam sekiz yıl boyunca sorumlulukları üzerine yüklenmiş, hiçbir personelini öğrencisini ve velisini incitmeden daima güler yüzle ve liderlik ruhuyla çalışmış, çok başarılı bir eğitimcidir. Naci Bey, varlığıyla ortama huzur veren, yönetimdeki başarısıyla ve çalışkanlığıyla tüm eğitimcilere örnek olan bir müdürdür. Kendisinden hem mesleki hem de idari anlamda çok şey öğrendim. Çok büyük hatıralar bırakan müdürümün yönetim anlayışı ömür boyu bana kaynak olacaktır.” Dedi. Okul öğretmenlerinden Eğitimci- yazar Fatma Çetin Kabadayı ise “Kendisiyle bir yıl çalışma şansım oldu. Mesleğine sevdalı, fedakâr, sabırlı ve anlayışlı müdürümüzden, yaratıcılığı ve fedakârlığı ile çok büyük katkılarını gördüm. Gerek eğitim öğretim hayatımızda gerekse sosyal etkinliklerimizde hep teşvik ve desteğini gördüğüm müdürümün başka yerde görev yapacak olması bizleri çok üzdü. İnşallah gittiği yerde çok daha mutlu bir eğitim öğretim hayatı olur,” diye ekledi.

Naci Aydın’ın hangi okulda görev yapacağının haftaya açıklanacağı bildirildi.

 

Haber:Fatma Çetin Kabadayı

Fotoğraf: Erdoğan Uğurel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.