NATO yenildikçe asker gönderiyor

NATO yenildikçe asker gönderiyor

NATO’nun Afganistan’da Taliban karşısında verdiği kayıplar giderek artarken, ülkeye 2 bine yakın yeni askerin gönderileceği belirtiliyor.

CNN’nin geçtiği bir habere göre 2 bine yakın ek asker Afganistan’a gönderiliyor. Çoğunluğu Amerikalı olan bu yeni askerlerden en az 750’si Afgan askerlerin eğitimine katılacak.

Amerikan Savunm Bakanlığı’nın bir üyesi, bu talebin Afganistan’daki ittifak güçlerinin komutanı David Petraeus’ten geldiğini açıkladı. Ancak henüz bu bilgi doğrulanmadı.

Mayıs ayında Savunma Bakanı Robert Gates, Afgan güçlerinin eğitmek için 850 askeri göndermişti. Yeni gönderilecek olanların, bölgedeki güçleri yenileme amaçlı olabileceği de ifade ediliyor.

Henüz nihai bir karar verilmedi. NATO’nun önümüzdeki günlerde her ülkenin kotasını belirlemesi gerekiyor. Amerikan Başkanı Barack Obama da 7 Eylül Salı günü NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’i Beyaz Saray’da kabul ederek, özellikle Afganistan’ın durumunu görüşecek.

Afganistan’da mevcut durumda üçte ikisi Amerikalı olmak üzere 150 bin yabancı asker bulunuyor. İcasualties internet sitesine göre yılın başından bu yana en az 500 yabancı asker öldü. Geçen yılın tümünde 521 yabancı asker ölmüştü.

anf

Etiketler :