Nefret Söylemi ve Nefret Suçları Sempozyumu Tebliğler Kitabı

Nefret Söylemi ve Nefret Suçları Sempozyumu Tebliğler Kitabı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 27 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen “Nefret Söylemi ve Nefret Suçları” konulu sempozyumun tebliğler kitabı yayımlandı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 27 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen “Nefret Söylemi ve Nefret Suçları” konulu sempozyumun tebliğler kitabı yayımlandı. Editör Dr. Muhterem Dilbirliği'nin ifadeleriyle:

"Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, demokratik siyasal toplum düzeninin gereklerinden biri olan eşitlik ilkesine yönelik tehdit oluşturan ve ifade özgürlüğü tarafından korunmayan nefret söylemi ve nefret suçları ile mücadele etmektedir. TİHEK, bu kapsamda, 27 Ekim 2021 tarihinde “Nefret Söylemi ve Nefret Suçları” konulu bir sempozyum düzenleyerek, nefret söylemi ve nefret suçları ile mücadeleye yönelik bir zemin oluşturma gayreti içerisindedir.

TİHEK bu sempozyumla, 2 Mart 2021 tarihinde kamuoyuyla paylaşılan “İnsan Hakları Eylem Planı” çerçevesinde, önyargı ve hoşgörüsüzlüğün temeli olarak nefret söylemi ve nefret suçu kavramlarının insan hakları bağlamında ele alınması, ifade özgürlüğünün ulusal ve uluslararası düzenlemeler çerçevesinde sınırlarının belirlenmesi ile nefret söyleminin medyaya yansımaları ve bu türden nefret söylemleriyle mücadele metodolojilerinin tartışılmasını hedeflemektedir.

Elinizdeki bu çalışma, 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen “Nefret Söylemi ve Nefret Suçları” başlıklı sempozyuma ait bildiriler kitabıdır. Pek kıymetli akademisyen ve sahadan gelen uzman arkadaşların katılımlarıyla gerçekleşen bu sempozyumda ülkemizde nefret söylemi ve nefret suçları ile mücadele için bir zemin oluşturacak, gelecekte yapılacak düzenlemelere yön verebilecek bildiriler sunulmuştur. Farklı bakış açılarıyla nefret söylemi ve nefret suçları konularında sunulan bu çalışmaların hak ve ahlak temelli bir insan hakları anlayışının geliştirilmesi için katkı sağlayacağını umuyor, başta bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." Sunulan tebliğler kitabının tam metnine aşağıdaki linki tıklayarak erişebilirsiniz.

https://www.tihek.gov.tr/upload/file_editor/2022/09/1662712481.pdf

img-2444.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.