Nokia Lumia 920 piyasaya çıkıyor

Nokia Lumia 920 piyasaya çıkıyor

Akıllı telefon piyasasında geride kalan, Apple ve Samsung karşısında rekabet edemeyen Nokıa, kendisini batmaktan kurtaracak telefonu resmen duyurdu.

Nokia Windows Phone 8 mobil işletim sistemli Lumia 920 modelini resmi olarak duyurdu.

Kablosuz şarz edilebilen, bulunduğun bölgeye ilişkin detaylı bilgiler veren, saniyede 30 kare video kaydı yapabilen Windows Phone işletim sistemine sahip üst düzey akıllı ceptelefonu Nokia Lumia 920 görücüye çıktı.

TELEFONUN ÖZELLİKLERİ

Nokia Windows Phone 8 mobil işletim sistemli Lumia 920 modelini resmi olarak duyurdu. 130.3 mm uzunluğunda, 70.8 mm genişliğinde, 10.7 mm kalınlığında ve 185 gram ağırlığında tasarlanan Lumia 920, hızlıinternet bağlantısına olanak tanıyan HSPA ve LTE alt yapılarına destek veriyor.

KABLOSUZ ŞARJ OLUYOR

Lumia 920'yi diğerlerinden ayıran özelliği ise Wireless Şarj olabilme imkanı. Wireless Power Consortium tarafından konulan standartlara uygun olarak, telefon bağlantı olmadan şarj olabiliyor. Yani kısa dalgalar gönderen bir endüksiyon matının üzerine konulduğunda Lumia 920 kablosuz olarak şarj oluyor. Qi Teknolojisi adı verilen bu uygulama için çıkarılan standart matların yanı sıra Nokia, kendi tasarladığı ürünleri de piyasaya sokacak. Ayrıca 2000mAh bataryası sayesinde daha uzun batarya ömrü tanıyor.

ŞARJ UZUN GİDİYOR

Batarya, 3G şebekesi göz önünde bulundurulduğunda 400 saate varan bekleme, 10 saate varan konuşma, 67 saate varan müzik dinleme, 6 saate varan video izleme ve 9 saate varan internette gezinme süresi sağlıyor.

Kaybolmaya son

Lumia 920'nin getirdiği bir yeniözellik ise Nokia City Lens uygulaması. Bu uygulama sayesinde kamerayı bulunulan sokağa doğrultunca bölge hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Sokak üzerindeki binalar, restorantlar, oteller, müzeler hakkında bir çok bilgiye rahatlıkla ulaşılabiliyor. Ayrıca Nokia Haritalar, Nokia Sürüş ve Nokia Toplu Taşıma uygulamaları sayesinde şehirde yolunuzu kaybetmiyorsunuz. Cihaz Türkiye'ye bu yıl sonuna kadar girecek.

Sınıfının en akıllısı

28 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen, 1.5 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli (Krait) Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus platformunun, Adreno 225 grafik biriminin ve 1 GB RAM'in güç verdiği cihazda, 4.5-inç boyutunda ve 768 x 1280 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana yer verilmiş.

Bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.