Nüfus müdürlüklerinde seçim mesaisi

Nüfus müdürlüklerinde seçim mesaisi

İstanbul Valiliği, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine kadar son dakika yoğunluğunu önlemek amacıyla nüfus müdürlüklerinin hafta sonları da vatandaşa hizmet vereceğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) daha önceki seçimlerde aldığı TC Kimlik Numarası ibraz zorunluluğu şartını dikkate alan Valilik, bazı bölgelerdede mobil nüfus müdürlükleri açtı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, YSK Başkanlığı'nın geçmiş dönemlerde aldığı oy kullanımında TC Kimlik Numarası bulunan kimlik ibraz etme zorunluluğunun göz önüne alındığı belirtildi. Bu sebeple seçim döneminde nüfus müdürlüklerinde yaşanacak yoğunluğun giderilmesi amacıyla 12 Haziran 2011 tarihine kadar hafta sonları da mesai yapılacağı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın seçim dönemlerinde artan nüfus cüzdanı alma, değiştirme ve nüfus kayıt örneği taleplerini karşılamak amacıyla, İlimiz İlçe Nüfus Müdürlükleri 12 Haziran 2011 tarihine kadar resmi tatil günü ve hafta sonu (Cumartesi-Pazar) günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır." ifadesi kullanıldı.

Valilik olarak hizmetin vatandaşların ayağına götürülmesi amacıyla da önlemler alındığı bildirilen açıklamada, bazı ilçelere mobil Nüfus Müdürlükleri oluşturulduğu belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Valiliğimizce yeni tedbirler alınarak İlimizin en yoğun İlçelerinde Fatih İlçesi Eminönü Yenicamii Meydanı, Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı, Gaziosmanpaşa İlçesi Cumhuriyet Meydanı, Kadıköy İlçesi İskele Meydanı ve Ümraniye İlçesi Alemdağ Caddesi İgdaş Yanında, Geçici Mobil Nüfus Müdürlükleri oluşturulmuş olup; Mobil Nüfus Müdürlükleri, 05 Nisan 2011 - 12 Haziran 2011 tarihleri arasında, sabah 08:30'dan, akşam 19:00'a kadar hizmet vermeye devam edecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.