Öcalan'ın yakalanmasında A.B.D'nin rolü

Öcalan'ın yakalanmasında A.B.D'nin rolü

Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu "Son Darbe: 28 Şubat" belgeselinde, şimdiye kadar ya hiç bilinmeyen veya çok az kişinin bildiği bir bilgi aktarıldı.

Birand'ın ismini açıklamadığı ve üst düzey kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasında Amerikan'ın parmağı var.

Mehmet Ali Birand'ın çok geniş bir kadroyla hazırladığı ve bir dönemin karanlık yıllarını anlattığı Son Darbe 28 Şubat belgeselinin dün akşam CNN Türk'te ekrana gelen bölümünde çok çarpıcı bir bilgi gündeme getirildi.

Birand'a göre Abdullah Öcalan'ın yakalanma süreci CİA'nin Ankara'daki istasyon şefinin, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'u ziyaret etmesiyle başladı. CIA'nın Ankara'daki istasyon şefinin dönemin MİT Müsteşarı Atasagun'a cebinden çıkarttığı verdiği A4 kağıdında Apo'nun nasıl yakalanacağı hakkında her detay yazıyordu. Amerika her şeyi hazırlamış ve MİT'e sadece kağıtta yazanları uygulamak kalmıştı.

Roma'da PKK liderinin kaldığı villaya karşı saldırıyı planlamaktan, Kenya' dan Türkiye'ye getirilişine kadar her aşama MİT'in denetiminde geliştiğinin anlatıldığı belgeselde , Amerikan'ın Öcalan'ın adil bir mahkemede yargılanmasını ve yolda bir kazaya uğramaması istediği de Birand tarafından açıklandı.

MİT POSTACI GİBİ
Birand belgeselde olayın içinde olan ve en tepedeki isimlerle görüşüp bu bilgileri verdiğini ifade ederek 'Öcalan'ın yakalanmasında ve Türkiye'ye teslim edilmesinde tek başına bir tek ülke rol oynadı. O da Amerika'dır. MİT postacı gibidir. Kendisine teslim edilen zarfı, MİT İmralı'da askere uzatmıştır. Ve hikaye böylece bitmiştir. 'dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.