''Öğrenci taleplerini görüştük''

''Öğrenci taleplerini görüştük''

YÖK Başkanı Özcan: Cumhurbaşkanımız ile öğrencilerin taleplerini görüştük.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, öğrencilerin sorunları ve taleplerini görüştüklerini söyledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin açılışına katılmak üzere Konya'da bulunan Özcan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşme hatırlatılan Özcan, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız, önceki gün üniversite öğrencileriyle buluşmuştu. Bu buluşmada öğrencilerin Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricaları olmuştu. Bursların, yurtların ve öğretim üyelerinin azlığından bizim her zaman konuştuğumuz sorunların tamamını dert yanmışlardı. Tabi biz bunların hepsini dikkate alacağız."

Cumhurbaşkanı Gül'ün, öğrencilerin üniversite yönetimlerinde daha çok söz sahibi olmalarını istediğini belirten Özcan, "Biz de iki yıl önce üniversitelere yazı göndererek, öğrenci konseyi başkanlarının üniversitelerde daha çok söz sahibi olmalarını istemiştik. Şimdi bir hatırlatma yazısı göndererek bunu pekiştirmekte fayda var diye düşünüyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :